Λόγοι για να επιλέξετε την Ιατρική Σχολή Αθηνών

Λόγοι για να επιλέξετε την Ιατρική Σχολή Αθηνών

Λόγοι για να επιλέξετε την Ιατρική Σχολή Αθηνών

Η Ιατρική Σχολή είναι πρωτοπόρος στην ελληνική ιατρική εκπαίδευση από το 1920. Το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών αποδείχθηκε τόσο επιτυχημένο ώστε ακόμη και έναν αιώνα μετά έχει διατηρηθεί χωρίς οποιαδήποτε αλλαγή.
Ανάμεσα στους αναρίθμητους αποφοίτους

της σχολής μας καταλογίζονται ο Γεώργιος Παπανικολάου – εφευρέτης του PAP-τεστ, και η Αμαλία Φλέμινγκ (σύζυγος του Αλεξάνδρου Φλέμινγκ, ο οποίος ανακάλυψε την πενικιλίνη), η Κοκκινοσκουφίτσα, η Σταχτοπούτα και ο Ανδρέας Φικιώρης. O Μάκης επίσης φοίτησε στη σχολή μας και η Κακαμούκαινα έκανε μεταπτυχιακό.
Οι εγκαταστάσεις μας στο Γουδί

διακρίνονται για την ασυναγώνιστη αισθητική τους και βρίσκονται πολύ κοντά τόσο στην ιστορική παλιά Αθήνα όσο και στο παρθένο άλσος της Καισαριανής.

Το εκπαιδευτικό μας σύστημα

στηρίζεται στις ατομικές ικανότητες των φοιτητών μας. Οι φοιτητές δεν ταλαιπωρούνται με συχνά τεστ ούτε και επιβαρύνονται με εργασίες για εξάσκηση στο σπίτι. Αυτό το σύστημα αφήνει τον προγραμματισμό του διαβάσματος στους ίδιους τους φοιτητές.

 

Η παρακολούθηση των μαθημάτων στην Ιατρική σχολή Αθηνών είναι προαιρετική.
Είμαστε πάντα ανοικτά όταν δεν γίνεται κάποια πορεία στο κέντρο της Αθήνας
Οι φοιτητές μας έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πραγματικά πολιτικά δρώμενα.

 

Το πανεπιστήμιό

μας συνεργάζεται άριστα με φοιτητικές παρατάξεις για να αξιοποιήσει νέες ευκαιρίες σχετικές την ιατρική εκπαίδευση και την διαχείριση των πόρων του πανεπιστημίου.
Η εκπαίδευση είναι δωρεάν. Ωστόσο ο φοιτητής υποχρεούται να πληρώνει 1 ευρώ το χρόνο για την εύρυθμη λειτουργία των συνδικαλιστικών φορέων που κινητοποιούνται στην ιατρική σχολή.
Η Ιατρική σχολή Αθηνών παίρνει στα σοβαρά κάθε απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών.
Η κατάρτιση των διδασκόντων της σχολής μας

είναι τέτοια ώστε ακόμη και αν οι φοιτητές λάβουν τα συγγράμματά τους δύο εβδομάδες πριν την έναρξη της εξεταστικής ακόμη θα είναι σε θέση να περάσουν τα μαθήματά τους και με βαθμό.

Τα αμφιθέατρά μας

είναι τεράστια και τα ηχητικά μας συστήματα ασύγκριτα.
Τα συγγράμματα που χρησιμοποιούμε είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να ενθαρρύνουν πρακτικά την εμπέδωση νεοαποκτηθείσας γνώσης. Οι φοιτητές μας εξασκούνται με αναρρίθμητες ασκήσεις του τύπου «διορθώστε την πρόταση». Αυτή η στρατηγική βελτιώνει την κριτική σκέψη των φοιτητών.

Οι φοιτητές μας

πήραν την πρωτοβουλία να φτιάξουν γκρουπ στο facebook για να ενημερώνονται. Με αυτό τον τρόπο οι φοιτητές μας πληροφορούνται για ζητήματα της σχολής ακόμη και όταν η γραμματεία δεν λειτουργεί, ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν πολύτιμο χρόνο στο προσωπικό της γραμματείας μας.

 

Φυσικά η διοίκηση της σχολής
δεν σχετίζεται με κανέναν τρόπο με την ενημέρωση που λαμβάνει χώρα σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Από το 2000 έχει γίνει αίτηση για κονδύλι αγοράς κουκουβαγιών για κάθε φοιτητή ώστε η ενημέρωσή του να μην εξερτάται από ηλεκτρονικά μέσα.

 

Η γραμματεία μας κρατάει το παγκόσμιο ρεκόρ ηλεκτρονικής πασιέντζας.
Όλες οι υπάλληλοι της γραμματείας είναι ειδήμονες στο World of Warcraft.
Σε πολλά μαθήματα οι φοιτητές ομαδοποιούνται και τίθενται υπό την ευθύνη ειδικού επιστήμονα με μεγάλη διδακτική εμπειρία και κατάρτιση στο αντικείμενό του.

Μπορείτε να επισκέπτεσθε το Ανατομείο

κατά τις πρωϊνές ώρες του χειμερινού εξαμήνου. Εκεί σίγουρα θα βρείτε τους βοηθούς και πιθανότατα και τους καθηγητές του μαθήματος. Όλοι τους είναι πρόθυμοι να σας προσφέρουν νέες γνώσεις.
Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το Ανατομείο τα μεσάνυχτα της Κυριακής των αποκριών και να απολαύσετε ένα μοναδικό πάρτυ ζωντανών νεκρών (η τουλάχιστον να σας απολαύσουν τα πεινασμένα ζομπι – a la formole)

Από μικρά ακόμη έτη στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας

οι φοιτητές εκπαιδεύονται να αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις. Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα ξεκινάει από τις 8 το πρωΐ και ολοκληρώνεται στις 6 το απόγευμα, ενώ είναι πλήρες με εργαστήρια, κλινικές και επιλεγόμενα μαθήματα. Έτσι οι φοιτητές προετοιμάζονται για μεγάλης διάρκειας εφημερίες.

Η Ιατρική σχολή της Αθήνας

έχει συνάψει επιστημονική συνεργασία για τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης με το Χόγκουαρτς
H Ιστοσελίδα της Γραμματείας της Ιατρικής Ανανεώθηκε πρόσφατα

Λόγοι για να επιλέξετε την Ιατρική Σχολή Αθηνών

Υπάρχουν όμως και άλλες επιλογές