ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία


Ιατρική στο Ιάσιο Gr. T. Popa University

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Η Ιατρική στο Ιάσιο Gr. T. Popa University είναι ένα από τα παλαιότερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη Ρουμανία. Ιδρύθηκε το 1879 και πήρε το όνομα του από τον διάσημο νεύρο-ενδοκρινολόγο Grigore T. Popa. Το Πανεπιστήμιο αποτελείται από 4 σχολές (Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική και Βιοϊατρική Μηχανική) και 8 Ιατρικά Κολέγια ενώ οι πρακτικές ασκήσεις και κλινικές έρευνες διεξάγονται σε δύο Ιατρικές Κλινικές.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ – ΔΙΔΑΚΤΡΑ: ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Η διάρκεια σπουδών στην Ιατρική στο Ιάσιο ” Gr. T. Popa ” University of Medicine and Pharmacy είναι 6 χρόνια και το κόστος σπουδών ανέρχεται στα 8.000 ευρώ ανά χρόνο.


Ιατρική στη Κωνστάντζα Ovidius University

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑ: ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Ιατρική στη Κωνστάντζα στόχο έχει να παρέχει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και κατάρτιση στις επιστήμες υγείας, την προετοιμασία των μαθητών από όλο τον κόσμο για την πρακτική υψηλής ποιότητας και περίθαλψης.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ – ΔΙΔΑΚΤΡΑ: ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Η διάρκεια σπουδών για την Ιατρική είναι 6 χρόνια και το κόστος σπουδών ανέρχεται στα 6.500 ευρώ ανά χρόνο.


Ιατρική στο Βουκουρέστι Carol Davila University

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Η Ιατρική στο Βουκουρέστι ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε στις 12 Οκτωβρίου το 1903, όταν το άγαλμα του Carol Davila, τοποθετήθηκε μπροστά από αυτό.
Ο Carol Davila, Ρουμάνος ιατρός με γαλλικές ρίζες, σε συνεργασία με τον Ν.Kretzulescu ΄’έχτισαν” τις βάσεις της Ιατρικής στη Ρουμανία ιδρύοντας την Εθνική Ιατρική και Φαρμακευτική Σχολή του Βουκουρεστίου το 1857.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ – ΔΙΔΑΚΤΡΑ: ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Η διάρκεια σπουδών για την Ιατρική Σχολή είναι 6 χρόνια και το κόστος σπουδών ανέρχεται στα 8.000 ευρώ ανά χρόνο.


Ιατρική στο Κλούζ Iuliu Hatieganu University

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Το Κλούζ είναι ένα από τα κυριότερα βιομηχανικά, επιστημονικά και πολιτισμικά κέντρα της Ρουμανίας. Η πόλη βρίσκεται στην Τρανσυλβανία, της οποίας και αποτελεί παραδοσιακή πρωτεύουσα. Απέχει 330 χλμ. από το Βουκουρέστι. Στο Κλουζ η τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει καθιερωθεί από το 1581.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ – ΔΙΔΑΚΤΡΑ: ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Η διάρκεια σπουδών για την Ιατρική στο Κλούζ είναι 6 χρόνια και το κόστος σπουδών ανέρχεται στα 8.500 ευρώ ανά χρόνο.

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΤΕΣΤ: ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Στο εισαγωγικό τεστ για την Ιατρική στη Ρουμανία εξετάζεται η αγγλική γλώσσα. Πρόκειται για ένα τεστ πολλαπλών επιλογών, για το οποίο σας προετοιμάζουμε πλήρως ώστε να έχετε 100% επιτυχία.

ENGLISH TEST

ΠΡΩΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Η πρώτη εγκατάσταση στη Ρουμανία γίνεται με την ευθύνη της εταιρίας. Οι φοιτητές συνοδεύονται από τους υπεύθυνους της εταιρίας «Epimorphosi».

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Οι σπουδές στη Ρουμανία οδηγούν σε πτυχία αναγνωρισμένα στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα Πανεπιστήμια στη Ρουμανία συνδυάζουν την ποιότητα με την καινοτομία. Διαθέτουν μεγάλη επιστημονική παράδοση ιδιαίτερα στους κλάδους υγείας (ιατρική, οδοντιατρική), στις θετικές επιστήμες αλλά και στις ανθρωπιστικές σπουδές. Εδώ και πάνω από 40 χρόνια πολλοί Έλληνες έχουν σπουδάσει Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική, Φαρμακευτική, Φυσικοθεραπεία, Φυσική Αγωγή κ.α.

Η Ρουμανία είναι μια χώρα που εκτός των άλλων προσφέρει το χαμηλότερο κόστος σπουδών και διαβίωσης στην Ευρώπη. Διαθέτει περισσότερα από 40 σημαντικά Πανεπιστήμια που προσφέρουν αξιόλογα προγράμματα σε πολλούς κλάδους σπουδών. Οι σπουδές στη Ρουμανία μπορούν ασφαλώς να πραγματοποιηθούν στα αγγλικά. Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια προσφέρουν ισότιμα κι αναγνωρισμένα πτυχία.

Η γειτονική μας Ρουμανία βρίσκεται στα Βαλκάνια, στο ανατολικό μέρος της Ευρώπης. Είναι μια μεγάλη χώρα με πληθυσμό πάνω από 20 εκατομμύρια κατοίκους. Από το 2007, η Ρουμανία αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρωτεύουσα της Ρουμανίας είναι το Βουκουρέστι όπου υπάρχει το ομώνυμο Πανεπιστήμιο. Η Ιατρική Σχολή του Βουκουρεστίου είναι ξακουστή σε όλο τον κόσμο. Ορισμένες ακόμα μεγάλες πόλεις που διαθέτουν Πανεπιστήμια είναι το Ιάσιο, η Κοστάντζα, η Τιμισοάρα, η Κλουζ και το Γαλάτσι.

Η Ρουμανία είναι μια χώρα με σπουδαία ιστορία και πλούσια παράδοση. Οι δεσμοί της με την Ελλάδα είναι πολύ ισχυροί. Στη Ρουμανία εργάζονται πολλοί Έλληνες ως επιχειρηματίες, επιστήμονες ή στελέχη επιχειρήσεων σε ελληνικές ή πολυεθνικές εταιρίες. Οι σπουδές στη Ρουμανία αποτελούν επομένως μια ενδιαφέρουσα επιλογή. Πολλοί Έλληνες φοιτητές σπουδάζουν σχεδόν σε όλα τα Πανεπιστήμια της Ρουμανίας.

Σπουδές στο εξωτερικό σε Ιατρική,  Οδοντιατρική,  Φαρμακευτική,  Κτηνιατρική και 180 Άλλες Ειδικότητες στη Σλοβακία, Βουλγαρία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Αυστρία, Σερβία

Η Ρουμανία είναι ενιαία ημιπροεδρική δημοκρατία στη Νοτιοανατολική-Κεντρική Ευρώπη, που συνορεύει με τη Μαύρη Θάλασσα, μεταξύ Βουλγαρίας και Ουκρανίας. Συνορεύει επίσης με την Ουγγαρία, τη Σερβία και τη Μολδαβία. Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της, Βουκουρέστι, είναι η έβδομη μεγαλύτερη πόλη της ΕΕ
Είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 2004 και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2007. Περίπου 90% του πληθυσμού αυτοπροσδιορίζονται ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί και έχουν μητρική γλώσσα τη Ρουμανική, που είναι Ρομανική γλώσσα.

Ιατρική στη Ρουμανία : Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Ιάσιο, Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Βουκουρέστι, Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Κλουζ, Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Κωνστάντζα

Οδοντιατρική στη Ρουμανία : Πανεπιστήμιο Οδοντιατρικής στο Ιάσιο, Πανεπιστήμιο Οδοντιατρικής στο Κλουζ

Κτηνιατρική στη Ρουμανία : Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικής στο Κλουζ

Φαρμακευτική στη Ρουμανία : Πανεπιστήμιο Φαρμακευτικής στο Ιάσιο, Πανεπιστήμιο Φαρμακευτικής στο Κλουζ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΑΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

1) ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΑΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Α) Τηλεφωνία: ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Μπορείτε να κατεβάσετε τις εφαρμογές VIBER ή WhatsApp για δωρεάν κλήσεις προς όλους. Όταν φθάσετε στην Ρουμανία οι συνεργάτες μας θα σας καθοδηγήσουν για να αγοράσετε Ρουμανικό νούμερο για τον φοιτητή.

Β) Τραπεζικός Λογαριασμός: ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Ανοίξτε τραπεζικό λογαριασμό στην τράπεζα την οποία συνεργαζόσαστε στην Ελλάδα στο όνομα του φοιτητή και ζητήστε την κάρτα ανάληψης μετρητών για τα ΑΤΜ, έτσι θα μπορεί να κάνει ανάληψη χρημάτων από οποιαδήποτε τράπεζα στον κόσμο με μία μικρή χρέωση για την ανάληψη.

Εάν επιθυμείτε μπορούμε να ανοίξουμε τραπεζικό λογαριασμό στην Ρουμανία μόνο με την αστυνομική ταυτότητα του φοιτητή.

Η διαφορά είναι ότι εάν καταθέσετε από Ελλάδα σε οποιαδήποτε τράπεζα του εξωτερικού έχετε την χρέωση του εμβάσματος εξωτερικού και τα χρήματα θα εμφανίζονται στον λογαριασμό μετά από τρεις εργάσιμες ημέρες ενώ από τον λογαριασμό της Ελλάδας πραγματοποιεί άμεσα την ανάληψη.

Γ) Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης: ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Επίσης πρέπει να βγάλετε την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας.

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης εκδίδεται από τον ασφαλιστικό σας φορέα με μια αίτηση σας. Με αυτήν τη κάρτα καλύπτεστε σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες όπως και στη Ρουμανία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την παρακάτω ιστοσελίδα: http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=509&langId=el

2) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Α) Συνάλλαγμα: ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Το νόμισμα είναι το λέι.

Επίσης παντού υπάρχουν ΑΤΜ.

Β) Ταξί: ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Τα ταξί είναι αρκετά φθηνά.

Γ) Διαμονή για τις πρώτες 3-5: ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Να μας ενημερώσετε γραπτώς και μέσω email (για αποφυγή παρεξηγήσεων) για την άφιξη σας στην χώρα έτσι ώστε οι συνεργάτιδές μας να σας παραλάβουν από το αεροδρόμιο και να σας μεταφέρουν στο ξενοδοχείο όπου θα μείνετε τις πρώτες ημέρες.

Παραλαβή από το αεροδρόμιο μπορούμε να κάνουμε μέχρι τις 10 το βράδυ. Διαφορετικά θα χρειαστεί να πάρετε ταξί τα οποία βρίσκονται έξω από την πύλη του αεροδρομίου όπου είναι ελεγχόμενα.

Παρακαλούμε στείλτε μας με email τα στοιχεία της πτήσης σας και το ξενοδοχείο που θα κλείσετε έτσι ώστε να κανονίσουμε την παραλαβή σας και την μεταφορά σας στο ξενοδοχείο σας.

Δ) Ενοικίαση διαμερίσματος – Οι υποχρεώσεις μας για την εύρεση διαμερίσματος

Εμείς κανονίζουμε με αξιόπιστα μεσιτικά γραφεία της Ρουμανίας που έχουμε συνεργαστεί και εμπιστευόμαστε να σας δείξουν διαμερίσματα κατάλληλα για φοιτητές και σύμφωνα με τις προτιμήσεις και επιθυμίες σας.

Δηλαδή είτε να είναι κοντά στο Πανεπιστήμιο όπου θα μπορεί κάποιος να περπατήσει ως το Πανεπιστήμιο όχι περισσότερο από 10-12 λεπτά ή να είναι πιο κεντρικά αλλά να υπάρχει άμεση συγκοινωνία πολύ κοντά στο σπίτι.

Όλα τα σπίτια είναι πλήρως επιπλωμένα εκτός φυσικά από τα λευκά είδη, όπως σεντόνια, πετσέτες και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Το συμβόλαιο που υπογράφετε για το σπίτι ισχύει για έναν χρόνο.

Στο ενοίκιο συμπεριλαμβάνονται τα λειτουργικά έξοδα του σπιτιού (ρεύμα, νερό, θέρμανση, κοινόχρηστα).

Σε παλαιότερες πολυκατοικίες, τα διαμερίσματα είναι πλήρως ανακαινισμένα, όχι όμως η είσοδος των πολυκατοικιών, γι΄αυτό μην αποθαρρυνθείτε από την εικόνα της εισόδου ενός διαμερίσματος.

Εάν θελήσετε να φύγετε από το σπίτι πριν την λήξη του συμβολαίου, η εγγύηση δεν θα σας επιστραφεί. Αυτός είναι και ο σκοπός του συμβολαίου, η κατοχύρωση και των δύο πλευρών.

Ε) Τηλεφωνική σύνδεση+internet: ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Υπάρχουν πολλά πακέτα και αναλόγως τις ανάγκες του κάθε παιδιού θα αγοράσετε το καταλληλότερο. Η χρέωση είναι μεταξύ 10 και 25 ευρώ.

Ένας μέσος όρος για ένα πλήρες τηλεφωνικό πακέτο είναι τα 20 ευρώ.

ΣΤ) Έξοδα: ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Τα χρήματα που θα πρέπει να έχετε μαζί σας.

Κόστος ξενοδοχείου.

Έξοδα για να κλείσετε σπίτι. (Θα χρειαστείτε 3 ενοίκια συνολικά, ένα της εγγύησης, ένα το τρέχων και ένα για το μεσιτικό γραφείο).

Ζ) Εισαγωγικές εξετάσεις: ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Η) Δίδακτρα: ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Κόστος πρώτης δόσης για το Πανεπιστήμιο, είναι ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΟΣΟ.

Καθώς θα πραγματοποιηθεί έμβασμα εξωτερικού να γνωρίζετε ότι αναλόγως την τράπεζα θα υπάρχει και η ανάλογη προμήθεια.

Βεβαιωθείτε ότι σε κάθε περίπτωση το ποσό που θα φθάσει στον λογαριασμό του πανεπιστημίου θα είναι το ποσό που πρέπει να καταβληθεί.

Θ) Στοιχεία επικοινωνίας:

T +30 211 4104186| +30 213 0222008| +30 213 0222009| M+30 6974474276|

Ι) Αποστολή δεμάτων 
Εάν θέλετε να στέλνετε πράγματα από και προς την Ρουμανία  υπάρχουν εταιρίες που κάνουν δρομολόγια από και προς την Ρουμανία που μεταφέρουν και ασυνόδευτα δέματα.