ΣΠΟΥΔΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Οδοντιατρική στη Μπρατισλάβα

Comenius University

Το Πανεπιστήμιο Comenius (Comenius University) στη Σλοβακία κουβαλάει μια κληρονομιά πολλών χρόνων και όνομα που οφείλεται στον «δάσκαλο των εθνών» Komensky.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ – ΔΙΔΑΚΤΡΑ: ΣΠΟΥΔΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ
Η διάρκεια σπουδών για την οδοντιατρική είναι 6 χρόνια και το κόστος σπουδών ανέρχεται στα 11.900 ευρώ ανά χρόνο.

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΤΕΣΤ: ΣΠΟΥΔΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ
Στο εισαγωγικό τεστ στη Σλοβακία εξετάζεται η βιολογία και η χημεία. Πρόκειται για ένα τεστ πολλαπλών επιλογών, για το οποίο σας προετοιμάζουμε πλήρως ώστε να έχετε 100% επιτυχία.

Ερωτήσεις Βιολογίας Χημείας

Οδοντιατρική στο Κόσιτσε

Pavol Jozef Safarik University

Το Πανεπιστήμιο Pavol Josef Safarik στη Σλοβακία ιδρύθηκε το 1657 από Ιησουΐτες μοναχούς και το 1660 εδραιώθηκε από τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Λεοπόλδο Ι. Κατά την διάρκεια του 17ου και 18ου αιώνα επηρέασε με το επιστημονικό πνεύμα την Ευρώπη.
Έχει πολλές Σχολές με μεγαλύτερη από τις οποίες την Ιατρική Σχολή, που βρίσκεται σε απόσταση 15 λεπτών με τα πόδια από το γραφικό κέντρο της πόλης.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ – ΔΙΔΑΚΤΡΑ: ΣΠΟΥΔΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ
Η διάρκεια σπουδών για την Οδοντιατρική στη Σλοβακία είναι 6 χρόνια και το κόστος σπουδών ανέρχεται στα 11.000 ευρώ ανά χρόνο.

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΤΕΣΤ: ΣΠΟΥΔΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ
Στο εισαγωγικό τεστ εξετάζεται η βιολογία και η χημεία. Πρόκειται για ένα τεστ πολλαπλών επιλογών, για το οποίο σας προετοιμάζουμε πλήρως ώστε να έχετε 100% επιτυχία.

Ερωτήσεις Βιολογίας Χημείας

Διαβάστε Περισσότερες Πληροφορίες Για Την Διαδικασία

Δείτε την Σύγκριση Διδάκτρων Στα Πανεπιστήμια Οδοντιατρικής

Συμπληρώστε Την Φόρμα Εγγραφής

Επικοινωνήστε μαζί μας ΕΔΩ

Σπουδές στο εξωτερικό σε Ιατρική,  Οδοντιατρική,  Φαρμακευτική,  Κτηνιατρική και 180 Άλλες Ειδικότητες στη Σλοβακία, Βουλγαρία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Αυστρία, Σερβία

Η Σλοβακία είναι δημοκρατία στην κεντρική Ευρώπη. Η χώρα έχει σύνορα με τη Τσεχία και την Αυστρία στα δυτικά, την Πολωνία βόρεια, την Ουκρανία στα ανατολικά και την Ουγγαρία στα νότια. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της χώρας είναι η Μπρατισλάβα και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη το Κόσιτσε στην ανατολική πλευρά της χώρας.

Ιατρική στη Σλοβακία : Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Μπρατισλάβα, Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Κόσιτσε, Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Μάρτιν

Οδοντιατρική στη Σλοβακία : Πανεπιστήμιο Οδοντιατρικής στη Μπρατισλάβα, Πανεπιστήμιο Οδοντιατρικής στο Κόσιτσε

Κτηνιατρική στη Σλοβακία : Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικής στο Κόσιτσε

Φαρμακευτική στη Σλοβακία : Πανεπιστήμιο Φαρμακευτικής στη Μπρατισλάβα

Epimorphosi – Σπουδές Στο Εξωτερικό

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΑΣ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

1) ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΑΣ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Α) Τηλεφωνία: ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΑΣ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Μπορείτε να κατεβάσετε τις εφαρμογές VIBER ή WhatsApp για δωρεάν κλήσεις προς όλους. Όταν φθάσετε στην Σλοβακία οι συνεργάτες μας θα σας καθοδηγήσουν για να αγοράσετε Σλοβάκικο νούμερο για τον φοιτητή.

Β) Τραπεζικός Λογαριασμός: ΣΠΟΥΔΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Ανοίξτε τραπεζικό λογαριασμό στην τράπεζα την οποία συνεργαζόσαστε στην Ελλάδα στο όνομα του φοιτητή και ζητήστε την κάρτα ανάληψης μετρητών για τα ΑΤΜ, έτσι θα μπορεί να κάνει ανάληψη χρημάτων από οποιαδήποτε τράπεζα στον κόσμο με μία μικρή χρέωση για την ανάληψη.

Εάν επιθυμείτε μπορούμε να ανοίξουμε τραπεζικό λογαριασμό στην Σλοβακία μόνο με την αστυνομική ταυτότητα του φοιτητή.

Η διαφορά είναι ότι εάν καταθέσετε από Ελλάδα σε οποιαδήποτε τράπεζα του εξωτερικού έχετε την χρέωση του εμβάσματος εξωτερικού και τα χρήματα θα εμφανίζονται στον λογαριασμό μετά από τρεις εργάσιμες ημέρες ενώ από τον λογαριασμό της Ελλάδας πραγματοποιεί άμεσα την ανάληψη.

Γ) Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης: ΣΠΟΥΔΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Επίσης πρέπει να βγάλετε την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας.

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης εκδίδεται από τον ασφαλιστικό σας φορέα με μια αίτηση σας. Με αυτήν τη κάρτα καλύπτεστε σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες όπως και στη Σλοβακία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την παρακάτω ιστοσελίδα: http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=509&langId=el

2) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Α) Συνάλλαγμα: ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΑΣ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Το νόμισμα είναι το ευρώ.

Επίσης παντού υπάρχουν ΑΤΜ.

Β) Ταξί: ΣΠΟΥΔΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Τα ταξί είναι αρκετά φθηνά.

Γ) Διαμονή για τις πρώτες 3-5: ΣΠΟΥΔΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Όταν ενημερωθείτε για την ημερομηνία εξέτασης για το Πανεπιστήμιο Κομένιους και το Πανεπιστήμιο Σάφαρικ θα πρέπει να προγραμματίσετε το ταξίδι σας στη Μπρατισλάβα η Κόσιτσε και να μας ενημερώσετε γραπτώς και μέσω email (για αποφυγή παρεξηγήσεων) για την άφιξη σας στην χώρα έτσι ώστε οι συνεργάτιδές μας να σας παραλάβουν από το αεροδρόμιο και να σας μεταφέρουν στο ξενοδοχείο όπου θα μείνετε τις πρώτες ημέρες.

Παραλαβή από το αεροδρόμιο μπορούμε να κάνουμε μέχρι τις 10 το βράδυ. Διαφορετικά θα χρειαστεί να πάρετε ταξί τα οποία βρίσκονται έξω από την πύλη του αεροδρομίου όπου είναι ελεγχόμενα.

Παρακαλούμε στείλτε μας με email τα στοιχεία της πτήσης σας και το ξενοδοχείο που θα κλείσετε έτσι ώστε να κανονίσουμε την παραλαβή σας και την μεταφορά σας στο ξενοδοχείο σας.

Δ) Ενοικίαση διαμερίσματος – Οι υποχρεώσεις μας για την εύρεση διαμερίσματος

Εμείς κανονίζουμε με αξιόπιστα μεσιτικά γραφεία της Μπρατισλάβα και Κόσιτσε που έχουμε συνεργαστεί και εμπιστευόμαστε να σας δείξουν διαμερίσματα κατάλληλα για φοιτητές και σύμφωνα με τις προτιμήσεις και επιθυμίες σας.

Δηλαδή είτε να είναι κοντά στο Πανεπιστήμιο της Μπρατισλάβα η Πανεπιστήμιο του Κόσιτσε όπου θα μπορεί κάποιος να περπατήσει ως το Πανεπιστήμιο όχι περισσότερο από 10-12 λεπτά ή να είναι πιο κεντρικά αλλά να υπάρχει άμεση συγκοινωνία πολύ κοντά στο σπίτι.

Όλα τα σπίτια είναι πλήρως επιπλωμένα εκτός φυσικά από τα λευκά είδη, όπως σεντόνια, πετσέτες και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Το συμβόλαιο που υπογράφετε για το σπίτι ισχύει για έναν χρόνο.

Στο ενοίκιο συμπεριλαμβάνονται τα λειτουργικά έξοδα του σπιτιού (ρεύμα, νερό, θέρμανση, κοινόχρηστα).

Σε παλαιότερες πολυκατοικίες, τα διαμερίσματα είναι πλήρως ανακαινισμένα, όχι όμως η είσοδος των πολυκατοικιών, γι΄αυτό μην αποθαρρυνθείτε από την εικόνα της εισόδου ενός διαμερίσματος.

Εάν θελήσετε να φύγετε από το σπίτι πριν την λήξη του συμβολαίου, η εγγύηση δεν θα σας επιστραφεί. Αυτός είναι και ο σκοπός του συμβολαίου, η κατοχύρωση και των δύο πλευρών.

Ε) Τηλεφωνική σύνδεση+internet: ΣΠΟΥΔΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Υπάρχουν πολλά πακέτα και αναλόγως τις ανάγκες του κάθε παιδιού θα αγοράσετε το καταλληλότερο. Η χρέωση είναι μεταξύ 10 και 25 ευρώ.

Ένας μέσος όρος για ένα πλήρες τηλεφωνικό πακέτο είναι τα 20 ευρώ.

ΣΤ) Έξοδα: ΣΠΟΥΔΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Τα χρήματα που θα πρέπει να έχετε μαζί σας.

Κόστος ξενοδοχείου.

Έξοδα για να κλείσετε σπίτι. (Θα χρειαστείτε 3 ενοίκια συνολικά, ένα της εγγύησης, ένα το τρέχων και ένα για το μεσιτικό γραφείο).

Ζ) Εισαγωγικές εξετάσεις: ΣΠΟΥΔΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΕΝΙΟΥΣ  Μία ώρα πριν την εξέταση οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στο Πανεπιστήμιο Κομένιους.

Η) Δίδακτρα: ΣΠΟΥΔΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Κόστος πρώτης δόσης για το Πανεπιστήμιο Κομένιους, είναι ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ – και για το Πανεπιστήμιο του Κόσιτσε τα μισά δίδακτρα.

Καθώς θα πραγματοποιηθεί έμβασμα εξωτερικού να γνωρίζετε ότι αναλόγως την τράπεζα θα υπάρχει και η ανάλογη προμήθεια.

Βεβαιωθείτε ότι σε κάθε περίπτωση το ποσό που θα φθάσει στον λογαριασμό του πανεπιστημίου θα είναι το ποσό που πρέπει να καταβληθεί.