Την Μπρατισλάβα επιλέγουν οι ’Ελληνες φοιτητές

Την Μπρατισλάβα επιλέγουν οι ‘Ελληνες φοιτητές τα τελευταία χρόνια. Αυτό υποστηρίζει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου στην Μπρατισλάβα, Peter Labas.

Την Μπρατισλάβα επιλέγουν οι ‘Ελληνες φοιτητές τα τελευταία χρόνια. Αυτό υποστηρίζει στο SU, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Comenius στην Μπρατισλάβα, Peter Labas.

Ρεκόρ φοίτησης Ελλήνων σπουδαστών σημειώνει η Ιατρική Σχολή Comenius της Μπρατισλάβα! Σύμφωνα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Μπρατσιλάβα, Peter Labas, πριν από δέκα χρόνια άρχισε να αυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων φοιτητών στην Ιατρική εκεί, όμως τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, ο αριθμός έχει εκτοξευθεί. Ο διακεκριμένος χειρουργός Peter Labas πραγματοποίησε ομιλία με θέμα την Φλεβική Θρόμβωση στην Κλινική Γένεσις Αθηνών . Ως καλεσμένος του Δρ. Κωνσταντίνου Πάντου, μαιευτήρα, γυναικολόγου και διευθυντή της Κλινικής Γένεσις Αθηνών με τις πολύ σημαντικές επιτυχίες στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης , ο Peter Labas είχε την ευκαιρία να μιλήσει όχι μόνον με όρους ιατρικούς, αλλά κυρίως ανθρώπινους. Μετά το συνέδριο ο ίδιος επεσήμανε ότι η ελληνική κοινότητα μεγαλώνει στην Μπρατισλάβα, αφού οι συνθήκες για τους νέους επίδοξους ιατρούς εκεί είναι σαφώς καλύτερες.
«Οι Έλληνες φοιτητές έρχονται σε εμάς, έχοντας ένα πολύ καλό επίπεδο γνώσεων, όμως παραπονιούνται ότι στα Ελληνικά Πανεπιστήμια γίνονται πολλές απεργίες με αποτέλεσμα να μένουν πίσω», τόνισε.«Επιπλέον οι γιατροί στην Ελλάδα περιμένουν από 4 έως 9 χρόνια για να πάρουν ειδικότητα, ενώ στην Σλοβακία κάνουν αμέσως την ειδικότητα τους και προχωράνε δυναμικά χωρίς να χάνουν τα πιο παραγωγικά τους χρόνια».
Η διαβίωση είναι πιο οικονομική στην Μπρατσιλάβα, βοηθώντας έτσι τα ελληνόπουλα να ζουν πιο άνετα, αφού όπως λέει χαρακτηριστικά ο Peter Labas, o καφές καπουτσίνο εκεί κοστίζει ένα ευρώ μόνο!
Οι Έλληνες γιατροί που επιλέγουν την Μπρατισλάβα έχουν ως όνειρο να γυρίσουν πίσω και αυτό κάνει η πλειονότητα, όπως δηλώνει στο STORIE UMANE ο Πρύτανης, όμως δεν είναι λίγοι και αυτοί που εξασφαλίζουν το επαγγελματικό τους μέλλον μένοντας μόνιμα στη Σλοβακία ή πηγαίνοντας στην Γερμανία και στην Αυστρία. «Οι ειδικότητες που έχουν και την μεγαλύτερη ζήτηση στην χώρα μου είναι η οφθαλμολογία, η δερματολογία και η πλαστική χειρουργική και φροντίζουμε να διδάσκουμε ότι τα φάρμακα δεν είναι πάντα η σωτήρια λύση με το παραμικρό. Καλή διατροφή, φρούτα και κίνηση καθημερινά είναι απαραίτητα για την υγεία μας» λέει ο Peter Labas. Την ώρα, λοιπόν, που η πανεπιστημιακή «Εδέμ» του εξωτερικού γίνεται όλο και λιγότερο προσιτή στους ‘Έλληνες, όπως προκύπτει από την έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Education at Glance για το 2012, αφού ο αριθμός των Ελλήνων φοιτητών στο εξωτερικό βυθίστηκε, φτάνοντας στους 22.000, πολύ κάτω από τις 33.500 που ήταν η προηγούμενη καταγραφή, η Ελλάδα παραμένει στην ομάδα των χωρών με την -ποσοστιαία- μεγαλύτερη φοιτητική μετανάστευση και η ιατρική σχολή της Μπρατισλάβα βγάζει σπουδαία ελληνικά ιατρικά μυαλά.
Την Μπρατισλάβα επιλέγουν οι ‘Ελληνες φοιτητές

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Ιατρική στη Μπρατισλάβα Comenius University

Comenius medical University

Η Μπρατισλάβα (Bratislava) είναι η πρωτεύουσα της Σλοβακίας και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας με πληθυσμό περίπου 600.000 κατοίκους. Βρέχεται και από τις δύο όχθες του ποταμού Δούναβη και απέχει μόλις 50 χλμ από την Βιέννη. Πόλη με πολλά πάρκα και πλήθος από κλασσικά κτίρια, μεταξύ των οποίων και τα πανεπιστήμια της πόλης.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ – ΔΙΔΑΚΤΡΑ: ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ
Η διάρκεια σπουδών για την ιατρική είναι 6 χρόνια και το κόστος σπουδών ανέρχεται στα 9.500 ευρώ ανά χρόνο.

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΤΕΣΤ: ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ
Στο εισαγωγικό τεστ για την Ιατρική εξετάζεται η βιολογία και η χημεία. Πρόκειται για ένα τεστ πολλαπλών επιλογών, για το οποίο σας προετοιμάζουμε πλήρως ώστε να έχετε 100% επιτυχία.
Ερωτήσεις Βιολογίας Χημείας

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ
Επικοινωνήστε μαζί μας ΕΔΩ
Σπουδές στο εξωτερικό σε Ιατρική,  Οδοντιατρική,  Φαρμακευτική,  Κτηνιατρική και 180 Άλλες Ειδικότητες στη Σλοβακία, Βουλγαρία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Αυστρία, Σερβία

Η Σλοβακία είναι δημοκρατία στην κεντρική Ευρώπη. Η χώρα έχει σύνορα με τη Τσεχία και την Αυστρία στα δυτικά, την Πολωνία βόρεια, την Ουκρανία στα ανατολικά και την Ουγγαρία στα νότια. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της χώρας είναι η Μπρατισλάβα και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη το Κόσιτσε στην ανατολική πλευρά της χώρας.

Ιατρική στη Σλοβακία : Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Μπρατισλάβα, Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Κόσιτσε, Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Μάρτιν

Οδοντιατρική στη Σλοβακία : Πανεπιστήμιο Οδοντιατρικής στη Μπρατισλάβα, Πανεπιστήμιο Οδοντιατρικής στο Κόσιτσε

Κτηνιατρική στη Σλοβακία : Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικής στο Κόσιτσε

Φαρμακευτική στη Σλοβακία : Πανεπιστήμιο Φαρμακευτικής στη Μπρατισλάβα