Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Μπρατισλάβα - Σπουδές στη Σλοβακία

Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Μπρατισλάβα Comenius University

Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Μπρατισλάβα Comenius University

Σπουδές στη Σλοβακία

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Μπρατισλάβα Comenius University κουβαλάει μια κληρονομιά πολλών χρόνων και όνομα που οφείλεται στον «δάσκαλο των εθνών» Komensky. Τα τελευταία 100 χρόνια πολλοί είναι οι επιστήμονες που αποφοίτησαν από αυτό το πανεπιστήμιο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Μπρατισλάβα
H EPIMORPHOSI – Higher Education, διατηρώντας τη συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο Ιατρικής Οδοντιατρικής Comenius, αναλαμβάνει την εκπροσώπηση, καθοδήγηση και οποιαδήποτε εξυπηρέτηση των φοιτητών οι οποίοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται χωρίς εκπρόσωπο.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ – ΔΙΔΑΚΤΡΑ: Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Μπρατισλάβα

Η διάρκεια σπουδών για την ιατρική είναι 6 χρόνια και το κόστος σπουδών ανέρχεται στα 9.500 ευρώ ανά χρόνο.

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΤΕΣΤ: Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Μπρατισλάβα
Στο εισαγωγικό τεστ εξετάζεται η βιολογία και η χημεία. Πρόκειταιαι για ένα τεστ πολλαπλών επιλογών, για το οποίο σας προετοιμάζουμε πλήρως ώστε να έχετε 100% επιτυχία.

ΕΓΓΡΑΦΗ: Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Μπρατισλάβα
Η εγγραφή στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής Κομένιους (Comenius University) είναι άμεση. Με μια απλή αίτηση στη σχολή μας ο υποψήφιος θεωρείται ευθύς φοιτητής στο πρώτο έτος της σχολής. Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η αγγλική.

ΠΡΩΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Μπρατισλάβα
Εμείς φροντίζουμε για την πρώτη εγκατάσταση, την εγγραφή, την κατατόπιση των φοιτητών, καθώς και για την εύρεση του κατάλληλου σπιτιού για τη διαμονή τους.

ΔΟΑΤΑΠ (ΔΙΚΑΤΣΑ): Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Μπρατισλάβα
Η αναγνώριση του ΠΤΥΧΙΟΥ από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής Κομένιους (Comenius University) είναι άμεση σύμφωνα με την συνθήκη σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 27 Φεβρουαρίου 2004

https://www.epimorphosi.gr/

 

1) ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΑΣ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Α) Τηλεφωνία: Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Μπρατισλάβα 

Μπορείτε να κατεβάσετε τις εφαρμογές VIBER ή WhatsApp για δωρεάν κλήσεις προς όλους. Όταν φθάσετε στην Σλοβακία οι συνεργάτες μας θα σας καθοδηγήσουν για να αγοράσετε Σλοβάκικο νούμερο για τον φοιτητή.

Β) Τραπεζικός Λογαριασμός:  Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Μπρατισλάβα 

Ανοίξτε τραπεζικό λογαριασμό στην τράπεζα την οποία συνεργαζόσαστε στην Ελλάδα στο όνομα του φοιτητή και ζητήστε την κάρτα ανάληψης μετρητών για τα ΑΤΜ, έτσι θα μπορεί να κάνει ανάληψη χρημάτων από οποιαδήποτε τράπεζα στον κόσμο με μία μικρή χρέωση για την ανάληψη.

Εάν επιθυμείτε μπορούμε να ανοίξουμε τραπεζικό λογαριασμό στην Σλοβακία μόνο με την αστυνομική ταυτότητα του φοιτητή.

Η διαφορά είναι ότι εάν καταθέσετε από Ελλάδα σε οποιαδήποτε τράπεζα του εξωτερικού έχετε την χρέωση του εμβάσματος εξωτερικού και τα χρήματα θα εμφανίζονται στον λογαριασμό μετά από τρεις εργάσιμες ημέρες ενώ από τον λογαριασμό της Ελλάδας πραγματοποιεί άμεσα την ανάληψη.

Γ) Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης:  Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Μπρατισλάβα 

Επίσης πρέπει να βγάλετε την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας.

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης εκδίδεται από τον ασφαλιστικό σας φορέα με μια αίτηση σας. Με αυτήν τη κάρτα καλύπτεστε σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες όπως και στη Σλοβακία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την παρακάτω ιστοσελίδα: http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=509&langId=el

2) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Α) Συνάλλαγμα:  Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Μπρατισλάβα 

Το νόμισμα είναι το ευρώ.

Επίσης παντού υπάρχουν ΑΤΜ.

Β) Ταξί: Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Μπρατισλάβα 

Τα ταξί είναι αρκετά φθηνά.

Γ) Διαμονή για τις πρώτες 3-5:  Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Μπρατισλάβα 

Όταν ενημερωθείτε για την ημερομηνία εξέτασης για το Πανεπιστήμιο Κομένιους και το Πανεπιστήμιο Σάφαρικ θα πρέπει να προγραμματίσετε το ταξίδι σας στη Μπρατισλάβα η Κόσιτσε και να μας ενημερώσετε γραπτώς και μέσω email (για αποφυγή παρεξηγήσεων) για την άφιξη σας στην χώρα έτσι ώστε οι συνεργάτιδές μας να σας παραλάβουν από το αεροδρόμιο και να σας μεταφέρουν στο ξενοδοχείο όπου θα μείνετε τις πρώτες ημέρες.

Παραλαβή από το αεροδρόμιο μπορούμε να κάνουμε μέχρι τις 10 το βράδυ. Διαφορετικά θα χρειαστεί να πάρετε ταξί τα οποία βρίσκονται έξω από την πύλη του αεροδρομίου όπου είναι ελεγχόμενα.

Παρακαλούμε στείλτε μας με email τα στοιχεία της πτήσης σας και το ξενοδοχείο που θα κλείσετε έτσι ώστε να κανονίσουμε την παραλαβή σας και την μεταφορά σας στο ξενοδοχείο σας.

Δ) Ενοικίαση διαμερίσματος – Οι υποχρεώσεις μας για την εύρεση διαμερίσματος

Εμείς κανονίζουμε με αξιόπιστα μεσιτικά γραφεία της Μπρατισλάβα και Κόσιτσε που έχουμε συνεργαστεί και εμπιστευόμαστε να σας δείξουν διαμερίσματα κατάλληλα για φοιτητές και σύμφωνα με τις προτιμήσεις και επιθυμίες σας.

Δηλαδή είτε να είναι κοντά στο Πανεπιστήμιο της Μπρατισλάβα η Πανεπιστήμιο του Κόσιτσε όπου θα μπορεί κάποιος να περπατήσει ως το Πανεπιστήμιο όχι περισσότερο από 10-12 λεπτά ή να είναι πιο κεντρικά αλλά να υπάρχει άμεση συγκοινωνία πολύ κοντά στο σπίτι.

Όλα τα σπίτια είναι πλήρως επιπλωμένα εκτός φυσικά από τα λευκά είδη, όπως σεντόνια, πετσέτες και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Το συμβόλαιο που υπογράφετε για το σπίτι ισχύει για έναν χρόνο.

Στο ενοίκιο συμπεριλαμβάνονται τα λειτουργικά έξοδα του σπιτιού (ρεύμα, νερό, θέρμανση, κοινόχρηστα).

Σε παλαιότερες πολυκατοικίες, τα διαμερίσματα είναι πλήρως ανακαινισμένα, όχι όμως η είσοδος των πολυκατοικιών, γι΄αυτό μην αποθαρρυνθείτε από την εικόνα της εισόδου ενός διαμερίσματος.

Εάν θελήσετε να φύγετε από το σπίτι πριν την λήξη του συμβολαίου, η εγγύηση δεν θα σας επιστραφεί. Αυτός είναι και ο σκοπός του συμβολαίου, η κατοχύρωση και των δύο πλευρών.

Ε) Τηλεφωνική σύνδεση+internet: Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Μπρατισλάβα

Υπάρχουν πολλά πακέτα και αναλόγως τις ανάγκες του κάθε παιδιού θα αγοράσετε το καταλληλότερο. Η χρέωση είναι μεταξύ 10 και 25 ευρώ.

Ένας μέσος όρος για ένα πλήρες τηλεφωνικό πακέτο είναι τα 20 ευρώ.

ΣΤ) Έξοδα: Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Μπρατισλάβα

Τα χρήματα που θα πρέπει να έχετε μαζί σας.

Κόστος ξενοδοχείου.

Έξοδα για να κλείσετε σπίτι. (Θα χρειαστείτε 3 ενοίκια συνολικά, ένα της εγγύησης, ένα το τρέχων και ένα για το μεσιτικό γραφείο).

Ζ) Εισαγωγικές εξετάσεις: Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Μπρατισλάβα

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΕΝΙΟΥΣ  Μία ώρα πριν την εξέταση οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στο Πανεπιστήμιο Κομένιους.

Η) Δίδακτρα: Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Μπρατισλάβα

Κόστος πρώτης δόσης για το Πανεπιστήμιο Κομένιους, είναι ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ – και για το Πανεπιστήμιο του Κόσιτσε τα μισά δίδακτρα.

Καθώς θα πραγματοποιηθεί έμβασμα εξωτερικού να γνωρίζετε ότι αναλόγως την τράπεζα θα υπάρχει και η ανάλογη προμήθεια.

Βεβαιωθείτε ότι σε κάθε περίπτωση το ποσό που θα φθάσει στον λογαριασμό του πανεπιστημίου θα είναι το ποσό που πρέπει να καταβληθεί.

Θ) Στοιχεία επικοινωνίας

Ι) Αποστολή δεμάτων 

Εάν θέλετε να στέλνετε πράγματα από και προς την Μπρατισλάβα η Κόσιτσε υπάρχουν εταιρίες που κάνουν δρομολόγια από και προς την Σλοβακία που μεταφέρουν και ασυνόδευτα δέματα.

Κ) Μεταφορά χρημάτων μέσω τραπέζης

Με βάση τα ισχύοντα capital control στην Ελλάδα μπορεί κάποιος να μεταφέρει σε τράπεζα του εξωτερικού 1.000 ευρώ το μήνα.

Για φοιτητές μπορείτε να μεταφέρετε έως 5.000 ευρώ ανά τρίμηνο, έπειτα από αίτηση στην τράπεζά σας, προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά που θα σας ζητηθούν.

Λ) Αεροπορικά εισιτήρια

Για αεροπορικά εισιτήρια μπορείτε να απευθυνθείτε και στην Ryanair η οποία πολύ τακτικά έχει πολύ καλές προσφορές.

https://www.ryanair.com/gr/el/

Μ) Αργίες Σλοβακίας: ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΑΣ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Ημέρα της Δημοκρατίας
Κυριακή, Ιανουάριος 1

2017-01-01

Παρασκευή, Ιανουάριος 6

2017-01-06

Παρασκευή, Απρίλιος 14

2017-04-14

Δευτέρα, Απρίλιος 17

2017-04-17

Δευτέρα, Μάιος 1

2017-05-01

Δευτέρα, Μάιος 8

2017-05-08

Τετάρτη, Ιούλιος 5

2017-07-05

Slovak National Uprising
Τρίτη, Αύγουστος 29

2017-08-29

Παρασκευή, Σεπτέμβριος 1

2017-09-01

Day of Blessed Virgin Mary
Παρασκευή, Σεπτέμβριος 15

2017-09-15

Τετάρτη, Νοέμβριος 1

2017-11-01

Struggle for Freedom and Democracy Day
Παρασκευή, Νοέμβριος 17

2017-11-17

Κυριακή, Δεκέμβριος 24

2017-12-24

Δευτέρα, Δεκέμβριος 25

2017-12-25

Τρίτη, Δεκέμβριος 26

2017-12-26

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ | Comenius University 

Η Ιατρική στη Μπρατισλάβα (Comenius University) κουβαλάει μια κληρονομιά πολλών χρόνων και όνομα που οφείλεται στον «δάσκαλο των εθνών» Komensky. Τα τελευταία 100 χρόνια πολλοί είναι οι επιστήμονες που αποφοίτησαν από ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ.

 • Διάρκεια Σπουδών
 • 6 έτη
 • Κόστος Σπουδών
 • 9.500€

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΚΟΣΙΤΣΕ – Pavol Jozef Safarik University

Η Ιατρική ιδρύθηκε το 1657 από Ιησουΐτες μοναχούς και το 1660 εδραιώθηκε από τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Λεοπόλδο Ι.
Έχει πολλές Σχολές με μεγαλύτερη από τις οποίες την Ιατρική Σχολή.

ΔΕΙΤΕ την συνέντευξη με τον Πρύτανη πανεπιστημίου Ιατρικής και Οδοντιατρικής Safarik University (Σλοβακία) με την Διευθύντρια Σπουδών κα Ευγενία Μπούμπουλη.

 • Διάρκεια Σπουδών
 • 6 έτη
 • Κόστος Σπουδών
 • 10.500€

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΜΑΡΤΙΝ Jessenius University of Medicine

Η Ιατρική στο Μάρτιν έχει προγράμματα Γενικής Ιατρικής (6 χρόνια) και Νοσηλευτικής (5 χρόνια).
Η Ιατρική Σχολή του Jessenius στην πόλη του Μάρτιν ανήκει στις ιατρικές σχολές με μικρό αριθμό σπουδαστών (μέχρι 200 σπουδαστές ανά έτος). Αυτό βελτιώνει τις συνθήκες επικοινωνίας και μαθησιακής επαφής με τους σπουδαστές, λόγω των μικρών τμημάτων διδασκαλίας.

 • Διάρκεια Σπουδών
 • 6 έτη
 • Κόστος Σπουδών
 • 9.500€

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – Comenius University

Το Πανεπιστήμιο Comenius – Οδοντιατρική στη Μπρατισλάβα (Comenius University) κουβαλάει μια κληρονομιά πολλών χρόνων και όνομα που οφείλεται στον «δάσκαλο των εθνών» Komensky. Τα τελευταία 100 χρόνια πολλοί είναι οι επιστήμονες που αποφοίτησαν από αυτό το πανεπιστήμιο.

ΔΕΙΤΕ την συνέντευξη με τον Πρύτανη πανεπιστημίου Ιατρικής και Οδοντιατρικής Safarik University (Σλοβακία) με την Διευθύντρια Σπουδών κα Ευγενία Μπούμπουλη.

 • Διάρκεια Σπουδών
 • 6 έτη
 • Κόστος Σπουδών
 • 11.000€

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΚΟΣΙΤΣΕ – Pavol Jozef Safarik University

Η Οδοντιατρική στο Κόσιτσε Pavol Jozef Safarik University ιδρύθηκε το 1657 από Ιησουΐτες μοναχούς και το 1660 εδραιώθηκε από τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Λεοπόλδο Ι.  Έχει πολλές Σχολές με μεγαλύτερη από τις οποίες την Ιατρική και Οδοντιατρική Σχολή.

 • Διάρκεια Σπουδών
 • 6 έτη
 • Κόστος Σπουδών
 • 11.000€

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ | Comenius University

Η Φαρμακευτική στη Μπρατισλάβα κουβαλάει μια κληρονομιά πολλών χρόνων και όνομα που οφείλεται στον «δάσκαλο των εθνών» Komensky. Τα τελευταία 100 χρόνια πολλοί είναι οι επιστήμονες που αποφοίτησαν από αυτό το πανεπιστήμιο.

 • Διάρκεια Σπουδών
 • 5 έτη
 • Κόστος Σπουδών
 • 7.600€

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΚΟΣΙΤΣΕ | Veterinary Medicine

Η Κτηνιατρική στο Κόσιτσε είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στη Σλοβακία που προσφέρει ανώτατη εκπαίδευση στην Κτηνιατρική, τα τελευταία 15 χρόνια. Σήμερα, η Κτηνιατρική Σχολή στο Κόσιτσε, προσφέρει δύο αγγλόφωνα προγράμματα σπουδών, ένα 6ετές πρόγραμμα για αποφοίτους λυκείου και ένα 4ετές για σπουδές bachelor σε γεωπονική, κτηνιατρική ή βιολογία.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΤΣΕΧΙΑ ΑΥΣΤΡΙΑ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΣΕΡΒΙΑ σε Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική, Κτηνιατρική με 100% Επιτυχία

Η Σλοβακία είναι δημοκρατία στην κεντρική Ευρώπη. Η χώρα έχει σύνορα με τη Τσεχία και την Αυστρία στα δυτικά, την Πολωνία βόρεια, την Ουκρανία στα ανατολικά και την Ουγγαρία στα νότια. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της χώρας είναι η Μπρατισλάβα και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη το Κόσιτσε στην ανατολική πλευρά της χώρας.

Ιατρική στη Σλοβακία : Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Μπρατισλάβα, Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Κόσιτσε, Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Μάρτιν

Οδοντιατρική στη Σλοβακία : Πανεπιστήμιο Οδοντιατρικής στη Μπρατισλάβα, Πανεπιστήμιο Οδοντιατρικής στο Κόσιτσε

Κτηνιατρική στη Σλοβακία : Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικής στο Κόσιτσε

Φαρμακευτική στη Σλοβακία : Πανεπιστήμιο Φαρμακευτικής στη Μπρατισλάβα