Η σύγχρονη Οδοντιατρική

Η σύγχρονη Οδοντιατρική

Η σύγχρονη Οδοντιατρική!

Ο στόχος της σύγχρονης οδοντιατρικής επιστήμης είναι η διατήρηση των φυσικών δοντιών μας για το μεγαλύτερο δυνατόν διάστημα, ή σε περίπτωση απώλειας κάποιου δοντιού η αντικατάσταση του για την διατήρηση της σωστής λειτουργίας του στόματος.

Ο οδοντίατρος φροντίζει για την διατήρηση της στοματικής μας υγείας από την στιγμή που θα βγάλουμε το πρώτο δόντι στο στόμα μας πριν τη συμπλήρωση του πρώτου έτους της ζωής μας μέχρι τα βαθιά μας γεράματα.

Οι οδοντίατροι εκτελούν μια σειρά από οδοντιατρικές θεραπείες όπως οδοντιατρικές αποκαταστάσεις σε τερηδονισμένα ή σπασμένα δόντια με σφραγίσματα ή θήκες δοντιών, κάνουν απονευρώσεις και εξαγωγές δοντιών, αντικαθιστούν χαμένα δόντια με γέφυρες, μερικές ή ολικές οδοντοστοιχίες, ή με οδοντικά εμφυτεύματα, θεραπεύουν παθήσεις των ούλων όπως η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα, και αντιμετωπίζουν προβλήματα των γνάθων όπως το κροταφογναθικό σύνδρομο, ή των μαλακών ιστών του στόματος όπως οι στοματίτιδες και οι άφθες.

Τα τελευταία χρόνια οι οδοντίατροι δίνουν ιδιαίτερη έμφαση όχι μόνο στην διατήρηση της στοματικής υγείας αλλά και στην βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών μέσω της αισθητικής οδοντιατρικής. Σχετικές θεραπείες είναι η λεύκανση των δοντιών, η ουλοπλαστική καθώς και η τοποθέτηση όψεων ρητίνης ή πορσελάνης για την αποκατάσταση αισθητικών προβλημάτων.

Παράλληλα, ο οδοντίατρος δίνει μεγάλη σημασία και στον τομέα της πρόληψης των οδοντιατρικών προβλημάτων μέσω της έγκαιρης διάγνωσης αλλά και της ενημέρωσης και εκπαίδευσης των ασθενών σε θέματα στοματικής υγιεινής και σωστής διατροφής.

Για να γίνει κάποιος οδοντίατρος πρέπει να ολοκληρώσει πανεπιστημιακές σπουδές σε μία από τις οδοντιατρικές σχολές που υπάρχουν στην Ελλάδα ή σε κάποια από τις σχολές του εξωτερικού. Η φοίτηση στις οδοντιατρικές σχολές είναι πενταετής η εξαετής και ιδιαίτερα απαιτητική.

Μετά την απόκτηση του πτυχίου οι απόφοιτοι της Οδοντιατρικής μπορούν να εργαστούν ως γενικοί οδοντίατροι ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακά προγράμματα σε μια από τις οδοντιατρικές ειδικότητες.
Ένας οδοντίατρος μπορεί να εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας λειτουργώντας ατομικό οδοντιατρείο, ή ως μισθωτός σε δημόσιες υπηρεσίες – ασφαλιστικά ταμεία, σε ιδιωτικές κλινικές και θεραπευτήρια, ή τέλος ως εκπαιδευτικός, διδάσκοντας μαθήματα της ειδικότητας του (Πανεπιστήμιο, Τ.Ε.Ι., Ι.Ε.Κ.).

Το οδοντιατρικό επάγγελμα απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις και δεξιότητες. Οι αναγκαίες γνώσεις δεν αφορούν μόνο αυτές που είναι σχετικές την περιοχή του στόματος αλλά είναι πολύ κοντά σε αυτές που έχει και ένας ιατρός και αφορούν ολόκληρο το σώμα. Επίσης, ο οδοντίατρος πρέπει να ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις της επιστήμης του και τις νέες τεχνικές παρακολουθώντας σεμινάρια, συνέδρια και διαβάζοντας τακτικά τη σχετική βιβλιογραφία.

Εκτός όμως από τις απαραίτητες γνώσεις, ο οδοντίατρος χρειάζεται να διαθέτει και επιπλέον προσόντα όπως:
• Δεξιότητα στις κινήσεις. Πολλές από τις οδοντιατρικές εργασίες όπως το τρόχισμα ενός δοντιού ή η διάνοιξη των ριζικών σωλήνων σε μια απονεύρωση απαιτούν ιδιαίτερη ακρίβεια στις κινήσεις και ο οδοντίατρος πρέπει να έχει την απαραίτητη επιδεξιότητα και σταθερότητα στις κινήσεις των χεριών.

• Υπευθυνότητα και ευσυνειδησία. Οι εργασίες που θα προτείνει σε κάθε ασθενή πρέπει να είναι αυτές που πραγματικά απαιτούνται (και όχι αυτές που θα μεγιστοποιήσουν το κέρδος του).

• Υπομονή. Συχνά μπορεί να προκύψουν απρόβλεπτες δυσκολίες κατά την εκτέλεση μιας επέμβασης τις οποίες πρέπει ο οδοντίατρος να αντιμετωπίζει με προσοχή και υπομονή και χωρίς βεβιασμένες κινήσεις.

• Αντοχή. Εκ της φύσεως της δουλειάς απαιτείται πολύωρη ορθοστασία.

• Πειθαρχία. Η σωστή εκτέλεση των οδοντιατρικών επεμβάσεων και η τήρηση των κανόνων υγιεινής και προστασίας απαιτεί ο οδοντίατρος να είναι πειθαρχημένο άτομο που μπορεί να ακολουθεί πιστά και σωστά τις σχετικές διαδικασίες.

• Ικανότητα επικοινωνίας. Ο οδοντίατρος χρειάζεται να διαθέτει ευχάριστη προσωπικότητα, να δημιουργεί φιλικό περιβάλλον, να είναι ειλικρινής και κατανοητός, και να εμπνέει αίσθημα εμπιστοσύνης και σιγουριάς ώστε να βοηθά τον ασθενή να ξεπερνά τους φόβους του μπροστά στην οδοντιατρική καρέκλα.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

Εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι πανεπιστημίων σε Σλοβακία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αυστρία, Σερβία. Η σωστή επιλογή για επιτυχημένες σπουδές στο εξωτερικό σε Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική, Κτηνιατρική, Πολυτεχνείο στην Κεντρική Ευρώπη και άλλες 180 ειδικότητες στην Αυστρία.

ΠανεπιστήμιαΔίδακτρα και ΔιάρκειαΓλώσσα Διδασκαλίας
Comenius University of Dentistry in Bratislava, Slovakia11,000 ευρώ ανά έτος – 6 χρόνιαΑγγλική
Safarik University of Dentistry in Kosice, Slovakia11,000 ευρώ ανά έτος – 6 χρόνιαΑγγλική
Gr.T. Popa University of Dentistry in Iasi, Romania7,500 ευρώ ανά έτος – 6 χρόνιαΑγγλική & Γαλλική
Cluj Napoca University of Dentistry in Cluj, Romania7,500 ευρώ ανά έτος – 6 χρόνιαΑγγλική & Γαλλική
Sofia University of Dentistry in Sofia, Bulgaria8,000 ευρώ ανά έτος – 6 χρόνιαΑγγλική
Varna University of Dentistry in Varna, Bulgaria8,000 ευρώ ανά έτος – 6 χρόνιαΑγγλική
Plovdiv University of Dentistry in Plovdiv, Bulgaria8,000 ευρώ ανά έτος – 6 χρόνιαΑγγλική
Novi Sad University of Dentistry in Novi Sad, Serbia5,500 ευρώ ανά έτος – 5 χρόνιαΑγγλική
Semmelweis University of Dentistry in Budapest, Hungary18,200 δολάρια ανά έτος – 5 χρόνιαΑγγλική
University of Dentistry in Szeged, Hungary15,600 δολάρια ανά έτος – 5 χρόνιαΑγγλική
University of Dentistry in Pecs, Hungary17,350 δολάρια ανά έτος – 5 χρόνιαΑγγλική
Vienna University of Dentistry in Vienna, AustriaΔωρεάν – 6 χρόνιαΓερμανικά Μόνο
Σπουδές στο εξωτερικό σε Ιατρική,  Οδοντιατρική,  Φαρμακευτική, Κτηνιατρική στη Σλοβακία, Βουλγαρία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Αυστρία, Σερβία 100% Επιτυχία

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ – Σύγκριση Διδάκτρων

Σπουδές Οδοντατρικής στην Ευρώπη 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ – ΔΙΔΑΚΤΡΑ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ
Η διάρκεια σπουδών για την Οδοντιατρική είναι 5-6 χρόνια.

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΤΕΣΤ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ
Στο εισαγωγικό τεστ για την Οδοντιατρική εξετάζεται η βιολογία και η χημεία. Πρόκειται για ένα τεστ πολλαπλών επιλογών, για το οποίο σας προετοιμάζουμε πλήρως ώστε να έχετε 100% επιτυχία.

Ερωτήσεις Βιολογίας Χημείας

ΕΓΓΡΑΦΗ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ
Η εγγραφή στην Οδοντιατρική είναι άμεση. Με μια απλή αίτηση στη σχολή μας ο υποψήφιος θεωρείται ευθύς φοιτητής στο πρώτο έτος της σχολής. Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η αγγλική.

Συμπληρώστε Την Φόρμα Εγγραφής

ΠΡΩΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ
Εμείς φροντίζουμε για την πρώτη εγκατάσταση, την εγγραφή, την κατατόπιση των φοιτητών, καθώς και για την εύρεση του κατάλληλου σπιτιού για τη διαμονή τους.

Διαβάστε Περισσότερες Πληροφορίες Για Την Διαδικασία

ΔΟΑΤΑΠ (ΔΙΚΑΤΣΑ): ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ
Η αναγνώριση του ΠΤΥΧΙΟΥ από την Οδοντιατρική είναι άμεση. Δείτε περισσότερα

Δείτε την Σύγκριση Διδάκτρων Στα Πανεπιστήμια Οδοντιατρικής

Επικοινωνήστε μαζί μας ΕΔΩ