Σπουδές στο εξωτερικό.

Σπουδές στο εξωτερικό.

Σπουδές στο εξωτερικό.

Σπουδές στο εξωτερικό. Κανένας που ήδη σπουδάζει έξω δεν βρήκε κάτι λιγότερο από ό,τι περίμενε, κανένας δεν θα αντάλλασσε την εισαγωγή του σε ένα ξένο πανεπιστήμιο για μια θέση σε ένα ελληνικό και ο βασικότερος λόγος που κάποιος δεν θα επέλεγε για πρώτο πτυχίο σπουδές έξω, είναι το οικονομικό θέμα. Όμως, όλοι οι νέοι έχουν πλέον συνειδητοποιήσει πως μέσα στα ελληνικά σύνορα, ακόμη κι αν μπορείς να κάνεις πράγματα, είναι ασύγκριτες οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που προσφέρει το εξωτερικό.

Και όποιος βιαστεί ξανά να κατηγορήσει τους νέους ανθρώπους που φεύγουν έξω από τη χώρα τους, ας συλλογιστεί λιγάκι: Στη θέση τους, εάν είχε την ευκαιρία, δεν θα έκανε το ίδιο; Και μια επόμενη σκέψη: Γιατί δεν κάνει κάποιος κάτι, για να φτάσει το επίπεδο των ελληνικών σπουδών και υποδομών, το επίπεδο του εξωτερικού; Οι Έλληνες είναι έξυπνοι και ευρηματικοί, έτσι δεν διατυμπανίζουμε με κάθε ευκαιρία;

Αλλά ας δούμε τις απαντήσεις των παιδιών. Είναι μακράν πιο ενδιαφέρουσες από όσο μπορεί κανείς να φανταστεί…

 

Σπουδές στο εξωτερικό.

 

Μαθήτρια, 19
Από τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα πλέον να μπορείς να ταξιδεύεις και να επικοινωνείς τόσο εύκολα, θεωρώ πως όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσει στο εξωτερικό, θα πρέπει να το κάνει.

Η κρίση δεν είναι η αιτία που έφυγα έξω, αλλά ίσως μία από τις αφορμές. Πλέον νιώθω ευγνώμων που έφυγα και δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου στάσιμο σε ένα μέρος, είτε αυτό είναι η Αθήνα είτε το Αμβούργο, όπου σπουδάζω.

Το ότι σπουδάζεις έξω δεν σε καταδικάζει στο να μείνεις αιώνια μακριά από τους φίλους και από το σπίτι σου. Ανά πάσα στιγμή μπορείς να γυρίσεις πίσω. Τέλος, πιστεύω πως είναι καλύτερο να κάνεις ένα Bachelor έξω και να γυρίσεις Ελλάδα, παρά να κάνεις το Bachelor στην Ελλάδα και να ψάξεις μετά δουλειά έξω. Παρόλα αυτά, το πρώτο εξάμηνο είναι πάντα πάρα πολύ δύσκολο σε ψυχολογικό επίπεδο και χρειάζεσαι χρόνο και επένδυση για να αγαπήσεις το μέρος στο οποίο είσαι.

 

Σπουδές στο εξωτερικό.

 

Μαθήτρια, 18
Καταρχάς, είναι σίγουρο πλέον και μάλλον έχει γίνει και καθημερινή σκέψη όλων, ότι κάποια στιγμή όλοι οι νέοι θα φύγουμε έξω! Εγώ αυτό που βλέπω στα παιδιά της ηλικίας μου είναι ότι το έχουμε συνειδητοποιήσει και μάλιστα έχουμε συμφιλιωθεί με αυτό και έχουμε προσαρμόσει ανάλογα και τις σπουδές μας!

 

Σπουδές στο εξωτερικό.

 

Μαθητής, 19
Εγώ σπουδάζω Ιατρική, οπότε δεν ξέρω πολλά για τις άλλες σχολές. Ξέρω όμως για τη σχολή μου και ότι, αφού περάσεις τις απαραίτητες κρατικές εξετάσεις, που σε εμάς είναι στο 2ο και στο 5ο και 6ο έτος, βρίσκεις αμέσως θέση για ειδικότητα.

Έχουμε πολλούς φοιτητές από το εξωτερικό.

Γενικά είναι πάρα πολύ λίγοι οι φοιτητές που ξεκινούν τις σπουδές στα 18-19 τους χρόνια. Συνήθως, κάνουν κάποια πρακτική για να την γλυτώσουν μετά. Έχουμε και πάρα πολλούς 30 χρονών, ας πούμε, που είναι στο 1ο και 2ο έτος…

 

Σπουδές στο εξωτερικό.

 

Μαθητής, 23
Έχοντας τελειώσει το προπτυχιακό κομμάτι σπουδών στο Βιολογικό και ζώντας στο Ηράκλειο Κρήτης, η γνώμη μου είναι ότι, καλό είναι να συνεχίσω την ακαδημαϊκή μου καριέρα εκεί που θα ήθελα να βρω δουλειά και να φτιάξω οικογένεια.

Συνεχίζω εδώ στο Ηράκλειο,

αλλά ταυτόχρονα η ιδέα να φύγω για διδακτορικό σε κάποια Σκανδιναβική χώρα φαντάζει πιο ελκυστική από το να ζήσω στην Ελλάδα. Και όσον αφορά στην κρίση, δεν με έχει επηρεάσει.

 

Σπουδές στο εξωτερικό.

 

Μαθήτρια, 19
Σπουδές στο εξωτερικό, ναι και πάλι ναι! Δε χωράει πλέον αμφιβολία σε αυτό το κομμάτι. Υπάρχει ένας αριθμός χωρών που μπορείς να διαλέξεις και κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει ο ενδιαφερόμενος να ξεκινήσει αμέσως, ειδικά εάν δεν ξέρει καλά τη γλώσσα. Ένα χρόνο να κάτσει εκεί να μάθει τον τόπο, δεν είναι κακό. Ίσα ίσα, έχει καιρό να σκεφτεί τι θέλει να κάνει.

 

Σπουδές στο εξωτερικό.

 

Μαθήτρια, 18
Είναι γεγονός ότι πολλοί νέοι επιλέγουν να σπουδάσουν σε μια χώρα της Ευρώπης (και όχι μόνο) από το να μείνουν σε ελληνικό πανεπιστήμιο. Η επιλογή τους αυτή δεν μπορούμε να κρίνουμε εάν είναι σωστή ή λανθασμένη.

Εκείνα τα παιδιά προσδοκούν ένα καλύτερο μέλλον

και πολλά από αυτά έχουν την ελπίδα να γυρίσουν πάλι στην πατρίδα τους. Βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι είναι περισσότεροι οι νέοι που αποφοιτούν από τα ελληνικά πανεπιστήμια και ύστερα επιλέγουν μια χώρα του εξωτερικού για να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

 

Σπουδές στο εξωτερικό.

 

Μαθητής, 18
Όλοι θεωρούν πως το εξωτερικό είναι ακαδημαϊκά ανώτερο, αλλά λίγοι θα τολμούσαν να φύγουν και αυτό είναι μια πολύ λυπηρή διαπίστωση. Είναι βέβαια αρκετοί που αδυνατούν για οικονομικούς λόγους, αλλά είναι και ένας μεγάλος αριθμός που δεν θα σκεφτόταν καν να αφήσει το σπίτι των γονιών, του πριν αποκατασταθεί οικονομικά.

 

Σπουδές στο εξωτερικό.

 

Μαθήτρια, 18
Δυστυχώς, σήμερα στη χώρα μας είναι μια απόφαση που συνοδεύεται από πλήθος αρνητικών αντιδράσεων. Προσωπικά, θέλω να σπουδάσω στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει λόγος οι νέοι να περιορίζονται στα σύνορα της χώρας τους. Τα ερεθίσματα, οι εικόνες και οι εμπειρίες που κερδίζει κανείς είναι ανεκτίμητα.

 

Σπουδές στο εξωτερικό.

 

Μαθητής, 19
Σπουδάζω στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο τμήμα της αρχιτεκτονικής. Αν και ανέκαθεν σκεφτόμουν να σπουδάσω στο εξωτερικό, ο συνδυασμός της οικονομικής κατάστασης των γονιών μου, η φήμη της συγκεκριμένης σχολής και το γεγονός ότι θα απομακρυνόμουν από τους φίλους μου, με οδήγησαν στην παραμονή μου στα εγχώρια. Αντίστοιχες σκέψεις, λογικά, θα με οδηγήσουν στην ίδια απόφαση και για το μεταπτυχιακό μου.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ – Σύγκριση Διδάκτρων

Εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι πανεπιστημίων σε Σλοβακία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αυστρία, Σερβία. Η σωστή επιλογή για επιτυχημένες σπουδές στο εξωτερικό σε Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική, Κτηνιατρική, Πολυτεχνείο στην Κεντρική Ευρώπη και άλλες 180 ειδικότητες στην Αυστρία.

Πανεπιστήμια ΙατρικήςΔίδακτρα (6 χρόνια)Γλώσσα Διδασκαλίας
Comenius Medical University in Bratislava, Slovakia9,500 ευρώ ανά έτοςΑγγλική
Jessenius Medical University in Martin, Slovakia9,500 ευρώ ανά έτοςΑγγλική
Safarik Medical University in Kosice, Slovakia10,500 ευρώ ανά έτοςΑγγλική
Gr.T. Popa Medical University in Iasi, Romania5,000 ευρώ ανά έτοςΑγγλική
Ovidius Medical University in Constanza, Romania5,000 ευρώ ανά έτοςΑγγλική
Cluj Napoca Medical University in Cluj, Romania6,000 ευρώ ανά έτοςΑγγλική και Γαλλική
Carol Davila Medical University in Bucharest, Romania6,000 ευρώ ανά έτοςΑγγλική και Γαλλική
Sofia Medical University in Sofia, Bulgaria8,000 ευρώ ανά έτοςΑγγλική
Varna Medical University in Varna, Bulgaria8,000 ευρώ ανά έτοςΑγγλική
Plovdiv Medical University in Plovdiv, Bulgaria8,000 ευρώ ανά έτοςΑγγλική
Novi Sad Medical University in Novi Sad, Serbia5,500 ευρώ ανά έτοςΑγγλική
Semmelweis Medical University in Budapest, Hungary17,500 δολάρια ανά έτοςΑγγλική
University of Medicine in Szeged, Hungary13,900 δολάρια ανά έτοςΑγγλική
University of Medicine in Pecs, Hungary14,000 δολάρια ανά έτοςΑγγλική
Vienna Medical University in Vienna, AustriaΔωρεάνΓερμανική
Σπουδές στο εξωτερικό σε Ιατρική,  Οδοντιατρική,  Φαρμακευτική, Κτηνιατρική στη Σλοβακία, Βουλγαρία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Αυστρία, Σερβία 100% Επιτυχία

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ – Σύγκριση Διδάκτρων

Σπουδές Ιατρικής στην Ευρώπη 
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ – Σπουδές Ιατρικής στην Ευρώπη
Η διάρκεια σπουδών για την Ιατρική είναι 6 χρόνια.

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΤΕΣΤ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ – Σπουδές Ιατρικής στην Ευρώπη
Στο εισαγωγικό τεστ για την Ιατρική εξετάζεται η βιολογία και η χημεία. Πρόκειται για ένα τεστ πολλαπλών επιλογών, για το οποίο σας προετοιμάζουμε πλήρως ώστε να έχετε 100% επιτυχία.

Ερωτήσεις Βιολογίας Χημείας

ΕΓΓΡΑΦΗ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ – Σπουδές Ιατρικής στην Ευρώπη
Η εγγραφή στην Ιατρική είναι άμεση. Με μια απλή αίτηση στη σχολή μας ο υποψήφιος θεωρείται ευθύς φοιτητής στο πρώτο έτος της σχολής. Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η αγγλική.

Συμπληρώστε Την Φόρμα Εγγραφής

ΠΡΩΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ – Σπουδές Ιατρικής στην Ευρώπη
Η πρώτη εγκατάσταση γίνεται με την ευθύνη της εταιρίας Epimorphosi. Εμείς φροντίζουμε για την πρώτη εγκατάσταση, την εγγραφή, την κατατόπιση των φοιτητών, καθώς και για την εύρεση του κατάλληλου σπιτιού για τη διαμονή τους.

Διαβάστε Περισσότερες Πληροφορίες Για Την Διαδικασία

ΔΟΑΤΑΠ (ΔΙΚΑΤΣΑ): ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ – Σπουδές Ιατρικής στην Ευρώπη
Δεν απαιτείται εξέταση ΔΟΑΤΑΠ (ΔΙΚΑΤΣΑ). Η αναγνώριση του ΠΤΥΧΙΟΥ  είναι άμεση.

Δείτε την Σύγκριση Διδάκτρων Στα Πανεπιστήμια Ιατρικής

 Επικοινωνήστε μαζί μας ΕΔΩ