Προοπτικές του οδοντιατρικού επαγγέλματος

Προοπτικές του οδοντιατρικού επαγγέλματος

Προοπτικές του οδοντιατρικού επαγγέλματος

Ας δούμε ποια άλλα επαγγέλματα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά, αν αυτός υποφέρει επαγγελματικά:

1. Τους κατασκευαστές συστημάτων σύγχρονης τεχνολογίας,

γιατί δεν μπορεί να αγοράσει τα προϊόντα τους ώστε αυτοί να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν περισσότερο. Για να βελτιώσουν τον οδοντιατρικό εξοπλισμό και τα υλικά οι εταιρίες, πρέπει να έχουν τους απαραίτητους πόρους ώστε να μπορούν να χρηματοδοτήσουν τις έρευνες που χρειάζονται, για να αναπτύξουν σύγχρονα και εξελιγμένα προϊόντα που να μπορούν να τα προμηθευτούν οι πελάτες τους-οδοντίατροι.

2. Τις Οδοντιατρικές Σχολές,

γιατί αυτές δεν μπορούν να οργανώσουν σωστά και ολοκληρωμένα τα προγράμματα των σπουδών τους, ώστε να έχουν τις απαραίτητες χορηγίες και να εξασφαλίσουν επιστημονικούς συνεργάτες υψηλού επιπέδου.

Στις ΗΠΑ

τα τελευταία χρόνια, 7 Οδοντιατρικές Σχολές έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, λόγω του υψηλού λειτουργικού κόστους καθώς και λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από τους νέους για την Οδοντιατρική. Αν ένας οδοντίατρος δεν αμείβεται καλά, αυτό αποτελεί αρνητικό παράγοντα για τα νεαρά άτομα του περιβάλλοντός του να ασχοληθούν με την Οδοντιατρική.

3. Τους οδοντοτεχνίτες,

γιατί αυτοί δεν μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες χρεώσεις ώστε να αφιερώσουν τον απαιτούμενο χρόνο και να έχουν τα αναγκαία μέσα για να προσφέρουν ποιοτικές εργασίες, δεδομένου ότι δεν μπορούν οι οδοντίατροι να πληρώσουν το απαιτούμενο κόστος για προσθετικές εργασίες ποιότητας.

4. Κυρίως, όμως,

τους ίδιους τους ασθενείς, γιατί, όταν ο οδοντίατρος ανησυχεί και προβληματίζεται για την πληρωμή των λογαριασμών του και έχει μειωμένα έσοδα, υποβαθμίζονται οι υπηρεσίες που προσφέρει και η αποδοτικότητά του.

Όταν η ανάγκη

για χρήματα είναι επιτακτική, η ηθική και η δεοντολογία ωθούνται σε οριακά σημεία. Όταν ο οδοντίατρος δεν μπορεί να αγοράσει τα προϊόντα της σύγχρονης τεχνολογίας, ο ασθενής δεν θα έχει τα πλεονεκτήματα που θα προκύψουν από αυτά και, όταν οι οδοντίατροι δεν κερδίζουν αρκετά χρήματα, δεν μπορούν να έχουν την απαιτούμενη εκπαίδευση και εξάσκηση που θα βελτιώσει εντυπωσιακά τις γνώσεις και τις ικανότητές τους, με συνέπεια να βελτιωθεί ουσιαστικά και η θεραπεία που προσφέρουν στους ασθενείς τους.

Δυστυχώς,

πολλοί πιστεύουν ότι είναι καλύτερα για τον κόσμο να διατηρούνται χαμηλά οι οδοντιατρικές αμοιβές παρά να βελτιώνεται η ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών. Στόχος τους είναι να προσφέρουν φθηνές οδοντιατρικές υπηρεσίες, γιατί πιστεύουν ότι αυτό είναι καλό για το κοινωνικό σύνολο, αλλά αυτό είναι απόλυτα λανθασμένο.

Ήδη διαπιστώσαμε πού οδήγησαν οι χαμηλές αμοιβές

και η απόλυτα κοινωνικοποιημένη Οδοντιατρική στη Μεγάλη Βρετανία (απορρύθμιση του συστήματος παροχής οδοντιατρικής θεραπείας). Το ίδιο έχει συμβεί και σε μερικές ιατρικές ειδικότητες στις ΗΠΑ.

Το χειρότερο που θα μπορούσε να προκύψει

για τον οδοντιατρικό ασθενή είναι η διατήρηση των οδοντιατρικών αμοιβών σε χαμηλό επίπεδο. Πράγματι, το χειρότερο πράγμα για τη σύγχρονη Οδοντιατρική, σε συνδυασμό με τη διείσδυση της ασφαλιστικής βιομηχανίας στον οδοντιατρικό χώρο, είναι ότι οι χαμηλές αμοιβές έχουν διατηρήσει χαμηλά το επίπεδο των προσφερομένων οδοντιατρικών υπηρεσιών. Ο μοναδικός τρόπος για να βελτιωθούν αυτά τα πράγματα είναι να διδαχθούν οι οδοντίατροι ότι πρέπει να βελτιώσουν την επαγγελματική και επιστημονική τους αξία, να τους δοθεί η δυνατότητα για ένα καλό επίπεδο διαβίωσης και κατόπιν να τους δοθούν κίνητρα για εξέλιξη και τελειοποίηση.

Η υψηλής ποιότητας και άριστη οδοντιατρική θεραπεία

με βάση την αισθητική είναι ένα σημαντικό όπλο για να αντιμετωπίσουμε το απειλητικό φάσμα της υποβαθμισμένης οδοντιατρικής ασφάλισης. Ο λόγος για την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών με βάση τις επιθυμίες των ασθενών συνδέεται με τον έλεγχο που έχουν οι ασφαλιστικές εταιρίες σε σας τους ίδιους και το επάγγελμά σας.

Εδώ σας υπενθυμίζουμε

ότι η μοναδική ιατρική ειδικότητα που έχει ξεφύγει από την ασφυκτική πίεση των ασφαλιστικών οργανισμών και ταμείων και λειτουργεί με βάση την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει είναι η Πλαστική Χειρουργική. Αυτό το άρθρο θέλουμε να λειτουργήσει σαν ένα ερέθισμα εγρήγορσης για όλους μας. Δεν μπορούμε άλλο να περιμένουμε και να ανεχόμαστε και πρέπει ο καθένας από εμάς τους οδοντιάτρους να βοηθήσει σ’ αυτό το σημείο.

Προσπαθήστε να αποφύγετε την παροχή υποβαθμισμένων υπηρεσιών,

όπως αυτές υπαγορεύονται από τις εξευτελιστικές, μερικές φορές, αμοιβές των ασφαλιστικών ταμείων. Μην αφήσετε τους ασφαλιστικούς φορείς να καθορίζουν την ποιότητα των υπηρεσιών σας και τις αμοιβές σας. Να ξέρετε ότι η Οδοντιατρική κάνει μία σημαντική προσφορά στην ανθρωπότητα και πρέπει γι’ αυτό οι οδοντίατροι να αμείβονται σωστά.

Κάποιος έμπειρος συνάδελφος είπε το εξής:

«Οι άνθρωποι έχουν χρήματα για να πάρουν αυτά που θέλουν, ανεξάρτητα αν τα χρειάζονται ή όχι. Σκοπός του οδοντιατρικού επαγγέλματος είναι να τους κάνουμε να θέλουν αυτά που χρειάζονται». Την επόμενη φορά που κάποιος ασθενής σας θα σας πει ότι η θεραπεία που του προτείνετε είναι ακριβή γι’ αυτόν, ίσως διαπιστώσετε ότι π.χ. τα αθλητικά παπούτσια που φοράει ο γιος του αξίζουν πολύ περισσότερο.

Ακούστε τους ασθενείς σας

όταν μιλούν στην αίθουσα αναμονής για την κρουαζιέρα που θα κάνουν το καλοκαίρι ή για τις εορταστικές τους διακοπές. Σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις μπορεί να ακούσετε κάποια κυρία ασθενή σας να κάνει στη γραμματέα σας εξαιρετικά σχόλια για το καινούργιο στήθος που της έφτιαξε ο πλαστικός της χειρουργός.

Όπως βλέπετε,

όλα είναι θέμα προτεραιότητας και εμείς ως οδοντίατροι πρέπει να αξιοποιήσουμε την επιστήμη μας και να καταστήσουμε την Οδοντιατρική κορυφαία προτεραιότητα για τους ασθενείς μας. Ας εφαρμόσουμε αυτά τα πράγματα στο ιατρείο μας και θα διαπιστώσουμε πόσο θα βελτιωθεί η προσωπική μας ικανοποίηση με την αλλαγή της επαγγελματικής μας αντίληψης.

Σας εξομολογούμαι

ότι παλαιότερα ένοιωθα απογοητευμένος που ασκώ την Οδοντιατρική, αλλά με μία απλή αλλαγή αντιλήψεων, τώρα πλέον λατρεύω το επάγγελμά μου και πράγματι δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Αυτή η αλλαγή αντιλήψεων έχει δημιουργήσει για μένα ένα ιδιαίτερα αποδοτικό περιβάλλον εργασίας και το ίδιο ισχύει και για τους συνεργάτες μου.

Το σημαντικότερο, όμως,

είναι ότι αυτό ισχύει σε υπερθετικό βαθμό και για τους ασθενείς μου. Σίγουρα, σήμερα, έχουμε πολύ περισσότερες δυνατότητες από ό,τι στο παρελθόν. Η Οδοντιατρική είναι πράγματι ένα κορυφαίο και ιδιαίτερα «ευγενές» επάγγελμα, εφόσον αφιερώσετε τον απαιτούμενο χρόνο, για να αντιληφθείτε τις προοπτικές που έχει.

Η ικανοποίηση που θα πάρετε,

αν τοποθετήσετε π.χ. αισθητικές αποκαταστάσεις με φυσικό σχήμα και λειτουργικότητα στους ασθενείς σας ή αν βελτιώσετε τη φυσική τους εμφάνιση ή αν τους ανακουφίσετε από κάποιους πόνους που τους ταλαιπωρούσαν επί πολλά χρόνια, σίγουρα θα σας δώσει την αίσθηση και την τάση επαγγελματικής και επιστημονικής ανανέωσης που χρειάζεστε.

Προοπτικές του οδοντιατρικού επαγγέλματος

Προοπτικές του οδοντιατρικού επαγγέλματος

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ – Σύγκριση Διδάκτρων

Εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι πανεπιστημίων σε Σλοβακία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αυστρία, Σερβία. Η σωστή επιλογή για επιτυχημένες σπουδές στο εξωτερικό σε Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική, Κτηνιατρική, Πολυτεχνείο στην Κεντρική Ευρώπη και άλλες 180 ειδικότητες στην Αυστρία.

ΠανεπιστήμιαΔίδακτρα και ΔιάρκειαΓλώσσα Διδασκαλίας
Comenius University of Dentistry in Bratislava, Slovakia11,000 ευρώ ανά έτος – 6 χρόνιαΑγγλική
Safarik University of Dentistry in Kosice, Slovakia11,000 ευρώ ανά έτος – 6 χρόνιαΑγγλική
Gr.T. Popa University of Dentistry in Iasi, Romania7,500 ευρώ ανά έτος – 6 χρόνιαΑγγλική & Γαλλική
Cluj Napoca University of Dentistry in Cluj, Romania7,500 ευρώ ανά έτος – 6 χρόνιαΑγγλική & Γαλλική
Sofia University of Dentistry in Sofia, Bulgaria8,000 ευρώ ανά έτος – 6 χρόνιαΑγγλική
Varna University of Dentistry in Varna, Bulgaria8,000 ευρώ ανά έτος – 6 χρόνιαΑγγλική
Plovdiv University of Dentistry in Plovdiv, Bulgaria8,000 ευρώ ανά έτος – 6 χρόνιαΑγγλική
Novi Sad University of Dentistry in Novi Sad, Serbia5,500 ευρώ ανά έτος – 5 χρόνιαΑγγλική
Semmelweis University of Dentistry in Budapest, Hungary18,200 δολάρια ανά έτος – 5 χρόνιαΑγγλική
University of Dentistry in Szeged, Hungary15,600 δολάρια ανά έτος – 5 χρόνιαΑγγλική
University of Dentistry in Pecs, Hungary17,350 δολάρια ανά έτος – 5 χρόνιαΑγγλική
Vienna University of Dentistry in Vienna, AustriaΔωρεάν – 6 χρόνιαΓερμανικά Μόνο
Σπουδές στο εξωτερικό σε Ιατρική,  Οδοντιατρική,  Φαρμακευτική, Κτηνιατρική στη Σλοβακία, Βουλγαρία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Αυστρία, Σερβία 100% Επιτυχία

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ – Σύγκριση Διδάκτρων

Σπουδές Οδοντατρικής στην Ευρώπη 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ – ΔΙΔΑΚΤΡΑ: Προοπτικές του οδοντιατρικού επαγγέλματος
Η διάρκεια σπουδών για την Οδοντιατρική είναι 5-6 χρόνια.

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΤΕΣΤ: Προοπτικές του οδοντιατρικού επαγγέλματος
Στο εισαγωγικό τεστ για την Οδοντιατρική εξετάζεται η βιολογία και η χημεία. Πρόκειται για ένα τεστ πολλαπλών επιλογών, για το οποίο σας προετοιμάζουμε πλήρως ώστε να έχετε 100% επιτυχία.

Ερωτήσεις Βιολογίας Χημείας

ΕΓΓΡΑΦΗ: Προοπτικές του οδοντιατρικού επαγγέλματος
Η εγγραφή στην Οδοντιατρική είναι άμεση. Με μια απλή αίτηση στη σχολή μας ο υποψήφιος θεωρείται ευθύς φοιτητής στο πρώτο έτος της σχολής. Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η αγγλική.

Συμπληρώστε Την Φόρμα Εγγραφής

ΠΡΩΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Προοπτικές του οδοντιατρικού επαγγέλματος
Εμείς φροντίζουμε για την πρώτη εγκατάσταση, την εγγραφή, την κατατόπιση των φοιτητών, καθώς και για την εύρεση του κατάλληλου σπιτιού για τη διαμονή τους.

Διαβάστε Περισσότερες Πληροφορίες Για Την Διαδικασία

ΔΟΑΤΑΠ (ΔΙΚΑΤΣΑ): Προοπτικές του οδοντιατρικού επαγγέλματος
Η αναγνώριση του ΠΤΥΧΙΟΥ από την Οδοντιατρική είναι άμεση. Δείτε περισσότερα

Δείτε την Σύγκριση Διδάκτρων Στα Πανεπιστήμια Οδοντιατρικής

Επικοινωνήστε μαζί μας ΕΔΩ