"ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΓΙΑΤΡΟΣ..."‏

“ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΓΙΑΤΡΟΣ…”‏

“ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΓΙΑΤΡΟΣ…”‏

ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΓΙΑΤΡΟΣ
…Σου ειπαν

όμως πως για να περάσεις το πρώτο εμπόδιο των πανελληνίων πρέπει να απαρνηθείς τα όποια εγκόσμια, να μάθεις παπαγαλία τη θεωρία της φυσικής, χημείας και βιολογίας, να ξενυχτήσεις λύνοντας εκατοντάδες ασκήσεις και γράφοντας άπειρες εκθέσεις, να φτύσεις αίμα απ’ την αγχώδη νεύρωση στομάχου σου??
…Σου είπαν

πως όταν τελειώσεις την ιατρική σχολή θα περιμένεις στη λίστα αναμονής min 4 χρόνια και max πάνω από 10, για να ξεκινήσεις την όποια ειδικότητα επέλεξες…?
…Σου είπαν

πως ως ειδικευόμενος θα είσαι ο πιο αδικημένος εργαζόμενος του Ε.Σ.Υ … ότι ο βασικός σου μισθός θα είναι 825Ε με 80 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως… ότι το ημερομίσθιό σου θα είναι χαμηλότερο και από τα 30 ευρώ που διεκδικούν οι Πακιστανοί για το μάζεμα της φράουλας…?
…Σου είπαν

ότι η εκπαίδευσή σου ως ειδικευόμενος είναι μάλλον είδος πολυτέλειας στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο και με τις υπάρχουσες συνθήκες? Σου είπαν ότι η συμμετοχή σου σε μετεκπαιδευτικά προγράμματα και διδακτορικές διατριβές εξαρτάται από αναξιοκρατικούς παράγοντες?
…Σου είπαν

ότι θα φας στα μούτρα όλη τη λάντζα του δημόσιου νοσοκομείου … ότι θα σε προσβάλλει, θα σε απειλήσει ή και θα σε χτυπήσει ο κοσμάκης που πολύ απλά δε γνωρίζει πως δε φταις εσύ για την κατάντια των ελληνικών νοσοκομείων?
…Σου είπαν

πως όταν τελειώσεις την ειδικότητα η πιθανότητα να διοριστείς σε δημόσιο νοσοκομείο είναι μόλις 2% και εξαρτάται κατά τεράστιο ποσοστό από τις γνωριμίες που τροποποιούν προς τα πάνω ή προς τα κάτω το βιογραφικό σου…?
Φυσικά και στο είπαν!!

Ας μην κρυβόμαστε! Τα ήξερες όλα αυτά! Πάραυτα όμως εσύ επέμεινες… και αφιέρωσες τα ωραιότερά σου χρόνια σε πολυετείς και επίπονες σπουδές για να ασκήσεις ένα έργο που σε γοητεύει, μια επιστήμη που σε συναρπάζει… για να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα
… να γίνεις ένας καλός γιατρός!