Η Οδύσσεια του γιατρού δεν κρατάει μόνο 10 χρόνια

Η Οδύσσεια του γιατρού δεν κρατάει μόνο 10 χρόνια..‏

Η Οδύσσεια του γιατρού …

δεν κρατάει μόνο 10 χρόνια..‏

Ξεκινας να διαβαζεις στα 16 σου φυσικη – χημεια με σκοπο να περασεις το φραγμα των 19 με στοχο την Ιατρικη σχολη αφηνοντας πισω ξενοιαστα εφηβικα χρονια, μαθητικους ερωτες και βολτες.

Δυο χρονια γεματα φροντιστηρια, ασκησεις και αγχος. Και περνας τελικα .. Η δεν περνας και μαζευεις τα ρουχα σου και ετοιμαζεσαι 17 χρονων παιδι για το εξωτερικο..Χαλαλι λες..Θα γινω γιατρος..

Εξι χρονια διαβασμα, εργαστηρια και εξετασεις. Εξι χρονια που βλεπεις τους γιατρους ως ειδωλα και θες να τους μοιασεις.. Ανυπομονεις να παρεις το πτυχιο σου και να βγεις ως γιατρος στα νοσοκομεια..

Και ερχεται η μερα που παιρνεις το πτυχιο σου.. Ολο καμαρι το κρατας και λες μεσα σου..΄΄τωρα αρχιζει η ζωη για μενα΄΄ Οι γονεις σου παιρνουν τηλεφωνα ολους τους γνωστους να πουν τα χαρμοσυνα..

Κι εσυ κοιμασαι βλεποντας στον υπνο σου σκηνες απο αμερικανικες ιατρικες σειρες μπαινοντας στον ρολο τους.. Στην ηλικια των 27 περιπου δεν εχεις ενα ευρω στο παντελονι σου οταν ολοι οι φιλοι σου εχουν το πορτοφολι τους γεματο δ ι κ α τους χρηματα. ΄΄μαμα, μπαμπα θα μου δωσετε 1000 ευρω να παω διακοπες?΄΄

Και εισαι 28.

Η ειδικοτητα σου ξεκιναει σε 5 χρονια κι εσυ πας σε γηπεδακια, ινστιτουτα ομορφιας αμοιβομενος με 30 ευρω.

Και εισαι 32 και δεν εχεις τιποτα. Και εχεις ξεχασει και την ιατρικη. Φιλοι σου παντρευονται, στηνουν μαγαζια και εσυ ακομα στην μαμα και τον μπαμπα.. Δεν το αντεχεις αυτο..

Και ερχεται η ωρα να ξεκινησεις ειδικοτητα..

Επιτελους η ζωη σου δινει πισω αυτα που εχασες.. Ετσι νομιζες κακομοιρη. Λαντζα,κομπλεξικοι επιχειρηματίες με άσπρες ποδιές και ατέλειωτες ώρες εφημερίας.. Την ίδια στιγμή όμως γνωρίζεις ανθρώπους που αγωνίζονται μαζί σου, διπλά σου..

Ανθρώπους που περίμενες μια ολόκληρη ζωή να αγωνιστείς μαζί τους.. Αυτοί μετριάζουν την αηδία που νοιώθεις όταν αγωνίζεσαι για να πληρωθείς τα δεδουλευμένα σου. Όταν ακούς τους υπευθύνους να λένε ότι ΄΄δεν σε πληρώνουμε γιατί τα χαρτιά κάποιος τα έχασε..΄΄

Και είσαι 35 ..και έχεις παιδιά. Και δεν μπορείς να τους προσφέρεις αυτά που θα ήθελες.. Η είσαι ελεύθερος\η και δεν μπορείς να ονειρευτείς με τον δικό σου άνθρωπο γιατί όλο και κάποιος θα χάνει το χαρτί των εφημεριών.. Είσαι 35 και παρακαλας να ζησεις αξιοπρεπως..

΄΄Μαμα, μπαμπα εχετε 500 ευρω να μου δωσετε?΄΄

Και τελειωνεις την ειδικοτητα.. Και δινεις εξετασεις-τι ειρωνεια- αφου πρωτας εχεις εξετασει μονος σου το μισο πληθυσμο της πολης σου. Βγαινεις απο το γραφειο και σου ανακοινωνεται οτι περασες.. Χαμος,πανηγυρια,χαρα.. Τωρα ο δρομος ανοιγεται μπροστα σου. Ετσι νομιζες φιλε/η μου..

Το ΕΣΥ κλειστο.. Οι ιδιωτικοι ομιλοι σε εξαγοραζουν για 700 ευρω και σε πετανε στην ζουγκλα της ελευθερης αγορας κυνηγωντας το κερδος και πασχιζοντας να μεινεις ανθρωπος.. Το ιατρειο σου φυτοζωει.. Και εισαι γιατρος και πλεον 43.. Και τωρα προσπαθεις να πατησεις στα ποδια σου.. Μια σκεψη περναει απο το μυαλο σου.. Μηπως ρε παιδια εκανα λαθος που εγινα γιατρος?

Μηπως δεν αξιζε ο κοπος τελικα?

Ετσι οδηγουν οι αθλιοι την σκεψη μας.. Να μετανιωνουμε καμια φορα που διαλεξαμε το υπερτατο λειτουργημα.. Να παρακαλανε οι ανθρωποι που θεραπευουν να τους δειξουν συμπονοια οι στρογγυλοκαθισμενοι καρεκλοκενταυροι του υπουργειου..

Ε οχι..

Εχω μετανοιωσει για πολλα αλλα γι αυτο οχι.. Και πας 45 και μπαινεις στο ΕΣΥ.. Και δουλευεις σαν σκυλι και εισαι τιμιος και δεν παιρνεις φακελακια.. Και βλεπεις αλλους γυρω σου που παιρνουν φακελακια,που στηνουν παρτι και παιρνουν και τιτλους..

Αξιζει να γινεις σαν κι αυτους?

Τι μετραει πιο πολυ για σενα? Το χαδι μιας γιαγιας που βοηθησες η τα βρωμικα πενηνταρικα που θα επαιρνες.? Και δουλευεις 15 χρονια ακομα και βγαινεις συνταξη.. Μετα απο χιλιαδες ανθρωπους που βοηθησες σου πετανε ενα κομματι ψωμι..

Το παντεσπανι το τρωνε οι τιτλουχοι.. Αυτοι που δουλευουν μεχρι τα 89 λες και θα παρουν μαζι στην αλλη ζωη 3 επισκεψεις.. Η οδυσσεια του γιατρου δεν κραταει 10 χρονια.. Δεν ξερω αν εχει και Πηνελοπη που μας περιμενει.. Σιγουρα η οδυσσεια μας εχει Σειρηνες και Κυκλωπες..

Σιγουρα ομως αν ενωθουμε ολοι μαζι μπορουμε να απαιτησουμε κατι καλυτερο.. Να μπορεσουμε καποια στιγμη να βρουμε την Ιθακη μας.. Αξιζε που γιναμε γιατροι κι αυτο δεν θα μου το χαλασει κανεις..

Το χρωσταω στον πατερα και στην μητερα μου που με βοηθησαν να φτασω εδω.. Κανεις δεν προκειται να μου το στερησει αυτο.. Μην σκυβετε το κεφαλι ποτε.. Σκεφτειτε οτι καποιοι ανθρωποι τρωνε αυτη την στιγμη στο σπιτι τους αγκαλια με τα παιδια τους γιατι ΕΣΕΙΣ τους σωσατε..

Η Οδύσσεια του γιατρού δεν κρατάει μόνο 10 χρόνια..‏

https://www.epimorphosi.gr/

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ – Σύγκριση Διδάκτρων

Εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι πανεπιστημίων σε Σλοβακία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αυστρία, Σερβία. Η σωστή επιλογή για επιτυχημένες σπουδές στο εξωτερικό σε Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική, Κτηνιατρική, Πολυτεχνείο στην Κεντρική Ευρώπη και άλλες 180 ειδικότητες στην Αυστρία.

Πανεπιστήμια ΙατρικήςΔίδακτρα (6 χρόνια)Γλώσσα Διδασκαλίας
Comenius Medical University in Bratislava, Slovakia9,500 ευρώ ανά έτοςΑγγλική
Jessenius Medical University in Martin, Slovakia9,500 ευρώ ανά έτοςΑγγλική
Safarik Medical University in Kosice, Slovakia10,500 ευρώ ανά έτοςΑγγλική
Gr.T. Popa Medical University in Iasi, Romania7,500 ευρώ ανά έτοςΑγγλική
Ovidius Medical University in Constanza, Romania5,000 ευρώ ανά έτοςΑγγλική
Cluj Napoca Medical University in Cluj, Romania7,500 ευρώ ανά έτοςΑγγλική και Γαλλική
Carol Davila Medical University in Bucharest, Romania7,500 ευρώ ανά έτοςΑγγλική και Γαλλική
Sofia Medical University in Sofia, Bulgaria8,000 ευρώ ανά έτοςΑγγλική
Varna Medical University in Varna, Bulgaria8,000 ευρώ ανά έτοςΑγγλική
Plovdiv Medical University in Plovdiv, Bulgaria8,000 ευρώ ανά έτοςΑγγλική
Novi Sad Medical University in Novi Sad, Serbia5,500 ευρώ ανά έτοςΑγγλική
Semmelweis Medical University in Budapest, Hungary18,200 δολάρια ανά έτοςΑγγλική
University of Medicine in Szeged, Hungary15,200 δολάρια ανά έτοςΑγγλική
University of Medicine in Pecs, Hungary16,750 δολάρια ανά έτοςΑγγλική
Vienna Medical University in Vienna, AustriaΔωρεάνΓερμανική
Σπουδές στο εξωτερικό σε Ιατρική,  Οδοντιατρική,  Φαρμακευτική, Κτηνιατρική στη Σλοβακία, Βουλγαρία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Αυστρία, Σερβία 100% Επιτυχία

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ – Σύγκριση Διδάκτρων

Σπουδές Ιατρικής στην Ευρώπη 
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ – Σπουδές Ιατρικής στην Ευρώπη
Η διάρκεια σπουδών για την Ιατρική είναι 6 χρόνια.

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΤΕΣΤ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ – Σπουδές Ιατρικής στην Ευρώπη
Στο εισαγωγικό τεστ για την Ιατρική εξετάζεται η βιολογία και η χημεία. Πρόκειται για ένα τεστ πολλαπλών επιλογών, για το οποίο σας προετοιμάζουμε πλήρως ώστε να έχετε 100% επιτυχία.

Ερωτήσεις Βιολογίας Χημείας

ΕΓΓΡΑΦΗ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ – Σπουδές Ιατρικής στην Ευρώπη
Η εγγραφή στην Ιατρική είναι άμεση. Με μια απλή αίτηση στη σχολή μας ο υποψήφιος θεωρείται ευθύς φοιτητής στο πρώτο έτος της σχολής. Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η αγγλική.

Συμπληρώστε Την Φόρμα Εγγραφής

ΠΡΩΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ – Σπουδές Ιατρικής στην Ευρώπη
Η πρώτη εγκατάσταση γίνεται με την ευθύνη της εταιρίας Epimorphosi. Εμείς φροντίζουμε για την πρώτη εγκατάσταση, την εγγραφή, την κατατόπιση των φοιτητών, καθώς και για την εύρεση του κατάλληλου σπιτιού για τη διαμονή τους.

Διαβάστε Περισσότερες Πληροφορίες Για Την Διαδικασία

ΔΟΑΤΑΠ (ΔΙΚΑΤΣΑ): ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ – Σπουδές Ιατρικής στην Ευρώπη
Δεν απαιτείται εξέταση ΔΟΑΤΑΠ (ΔΙΚΑΤΣΑ). Η αναγνώριση του ΠΤΥΧΙΟΥ  είναι άμεση.

Δείτε την Σύγκριση Διδάκτρων Στα Πανεπιστήμια Ιατρικής

 Επικοινωνήστε μαζί μας ΕΔΩ