Ο ρόλος του Αισθητικού Οδοντίατρου

Οι αισθητικοί οδοντίατροι είναι μια σχετικά νέα κατηγορία οδοντιάτρων που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια, καθώς όλο και περισσότερα άτομα αναζητούν έναν οδοντίατρο που θα τα βοηθήσει να βελτιώσουν τη φυσική τους εμφάνιση. Στόχος της αισθητικής οδοντιατρικής είναι να μας χαρίσει ένα όμορφο χαμόγελο με λευκά και συμμετρικά δόντια. Ο ρόλος του Αισθητικού Οδοντίατρου 

Ο αισθητικός οδοντίατρος δεν ασχολείται με τη θεραπεία των νοσημάτων του στόματος όπως οι υπόλοιποι οδοντίατροι, αλλά με την αισθητική βελτίωση του χαμόγελου και της εμφάνισης του ατόμου.

Το κυριότερο προσόν ενός αισθητικού οδοντιάτρου είναι να μπορεί να σχεδιάσει ένα χαμόγελο που να ταιριάζει συμμετρικά στο συγκεκριμένο πρόσωπο. Οι αισθητικές παρεμβάσεις πρέπει πάντα να γίνονται με μέτρο και χωρίς υπερβολές.

Οι αισθητικοί οδοντίατροι έχουν τις απαραίτητες ειδικές γνώσεις και εμπειρία για να εκτιμήσουν σωστά το βέλτιστο τρόπο για τη διόρθωση τυχόν χρωματικών ή μορφολογικών ατελειών του χαμόγελου και να δώσουν ένα ελκυστικό και αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα.

Στα πλαίσια της προσπάθειας για τη βελτίωση της εμφάνισης του χαμόγελου, οι αισθητικοί οδοντίατροι μπορεί να ζητήσουν τη συνεργασία και άλλων οδοντιατρικών ειδικοτήτων όπως περιοδοντολόγων, στοματοχειρούργων, ορθοδοντικών ή προσθετικών οδοντιάτρων οι οποίοι εκτελούν τις εξειδικευμένες επεμβάσεις ανά περίπτωση κάτω απο την καθοδήγηση και συντονισμό του αισθητικού οδοντιάτρου. Με ποιά προβλήματα ασχολείται ο Αισθητικός Οδοντίατρος;

Οι αισθητικοί οδοντίατροι ασχολούνται με τη διόρθωση αισθητικών ατελειών των δοντιών και γενικά του στόματος που μπορεί να έχουν προκληθεί από διάφορες αιτίες όπως γενετικά αίτια, περιβαλλοντικοί παράγοντες, τραυματισμοί, ελλιπή φροντίδα, ή την ηλικία. Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που συνήθως πρέπει να αντιμετωπίσει ο αισθητικός οδοντίατρος περιλαμβάνουν:

Κίτρινα ή “λεκιασμένα” δόντια Ελλείποντα δόντια Κενά ανάμεσα στα δόντια Ανισοϋψή δόντια Ορθοδοντικά προβλήματα (στραβά δόντια) Σπασμένα / Ραγισμένα δόντια Μεταλλικά (μαύρα) σφραγίσματα Υπερτροφικά ή άνισοϋψή ούλα Ασυμμετρίες του χαμόγελου

Ποιές θεραπείες προσφέρουν οι Αισθητικοί Οδοντίατροι Ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μια λεύκανση των δοντιών μπορεί να είναι αρκετή για τους σκοπούς της αισθητικής οδοντιατρικής, σε άλλες περιπτώσεις απαιτείται συνδυασμός πολύπλοκων τεχνικών για τη μεταμόρφωση του προσώπου.

Λεύκανση δοντιών Bonding δοντιών (όψεις ρητίνης) Ολοκεραμικές στεφάνες και γέφυρες Όψεις πορσελάνης Ενθετα πορσελάνης Εμφυτεύματα δοντιών Ουλοπλαστική Ορθοδοντική – Διόρθωση σύγκλεισης Αντικατάσταση μεταλλικών σφραγισμάτων με εμφράξεις σύνθετης ρητίνης (λευκά σφραγίσματα) Γιατί να προτιμήσετε έναν Αισθητικό Οδοντίατρο

Πολλοί γενικοί οδοντίατροι εκτελούν παράλληλα και αισθητικές θεραπείες, όπως η λεύκανση των δοντιών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι “αισθητικοί οδοντίατροι”.

Όλοι οι οδοντίατροι μπορούν να προσφέρουν λεύκανση των δοντιών ή άλλες αισθητικές θεραπείες, αλλά μόνο ο εξειδικευμένος αισθητικός οδοντίατρος έχει την εμπειρία και την τεχνογνωσία για να επιλέξει τις αναγκαίες τεχνικές που θα βελτιώσουν συνολικά την εμφάνιση του στόματος και του προσώπου γενικότερα, όπως πχ. να διαλέξει τη σωστή απόχρωση για τα δόντια σας σε σχέση με το δέρμα σας και το χρώμα των μαλλιών ώστε το αποτέλεσμα να μην δείχνει ψεύτικο και αφύσικο.

Ο καλός αισθητικός οδοντίατρος δεν είναι μόνο καλύτερα εκπαιδευμένος στην εκτέλεση κάθε αισθητικής οδοντιατρικής τεχνικής, αλλά είναι και εκείνος που μπορεί να αναλύσει σωστά τις αισθητικές ανάγκες των ασθενών του και να σχεδιάσει το σωστό σχέδιο θεραπείας για να πετύχει το βέλτιστο και πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα.

Ο ρόλος του Αισθητικού Οδοντίατρου Ο ρόλος του Αισθητικού Οδοντίατρου Ο ρόλος του Αισθητικού Οδοντίατρου Ο ρόλος του Αισθητικού Οδοντίατρου Ο ρόλος του Αισθητικού Οδοντίατρου Ο ρόλος του Αισθητικού Οδοντίατρου.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ – Σύγκριση Διδάκτρων

Εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι πανεπιστημίων σε Σλοβακία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αυστρία, Σερβία. Η σωστή επιλογή για επιτυχημένες σπουδές στο εξωτερικό σε Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική, Κτηνιατρική, Πολυτεχνείο στην Κεντρική Ευρώπη και άλλες 180 ειδικότητες στην Αυστρία.

ΠανεπιστήμιαΔίδακτρα και ΔιάρκειαΓλώσσα Διδασκαλίας
Comenius University of Dentistry in Bratislava, Slovakia11,000 ευρώ ανά έτος – 6 χρόνιαΑγγλική
Safarik University of Dentistry in Kosice, Slovakia11,000 ευρώ ανά έτος – 6 χρόνιαΑγγλική
Gr.T. Popa University of Dentistry in Iasi, Romania7,500 ευρώ ανά έτος – 6 χρόνιαΑγγλική & Γαλλική
Cluj Napoca University of Dentistry in Cluj, Romania7,500 ευρώ ανά έτος – 6 χρόνιαΑγγλική & Γαλλική
Sofia University of Dentistry in Sofia, Bulgaria8,000 ευρώ ανά έτος – 6 χρόνιαΑγγλική
Varna University of Dentistry in Varna, Bulgaria8,000 ευρώ ανά έτος – 6 χρόνιαΑγγλική
Plovdiv University of Dentistry in Plovdiv, Bulgaria8,000 ευρώ ανά έτος – 6 χρόνιαΑγγλική
Novi Sad University of Dentistry in Novi Sad, Serbia5,500 ευρώ ανά έτος – 5 χρόνιαΑγγλική
Semmelweis University of Dentistry in Budapest, Hungary18,200 δολάρια ανά έτος – 5 χρόνιαΑγγλική
University of Dentistry in Szeged, Hungary15,600 δολάρια ανά έτος – 5 χρόνιαΑγγλική
University of Dentistry in Pecs, Hungary17,350 δολάρια ανά έτος – 5 χρόνιαΑγγλική
Vienna University of Dentistry in Vienna, AustriaΔωρεάν – 6 χρόνιαΓερμανικά Μόνο

Σπουδές Οδοντατρικής στην Ευρώπη 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ – ΔΙΔΑΚΤΡΑ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ
Η διάρκεια σπουδών για την Οδοντιατρική είναι 5-6 χρόνια.

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΤΕΣΤ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ
Στο εισαγωγικό τεστ για την Οδοντιατρική εξετάζεται η βιολογία και η χημεία. Πρόκειται για ένα τεστ πολλαπλών επιλογών, για το οποίο σας προετοιμάζουμε πλήρως ώστε να έχετε 100% επιτυχία.

Ερωτήσεις Βιολογίας Χημείας

ΕΓΓΡΑΦΗ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ
Η εγγραφή στην Οδοντιατρική είναι άμεση. Με μια απλή αίτηση στη σχολή μας ο υποψήφιος θεωρείται ευθύς φοιτητής στο πρώτο έτος της σχολής. Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η αγγλική.

Συμπληρώστε Την Φόρμα Εγγραφής

ΠΡΩΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ
Εμείς φροντίζουμε για την πρώτη εγκατάσταση, την εγγραφή, την κατατόπιση των φοιτητών, καθώς και για την εύρεση του κατάλληλου σπιτιού για τη διαμονή τους.

Διαβάστε Περισσότερες Πληροφορίες Για Την Διαδικασία

ΔΟΑΤΑΠ (ΔΙΚΑΤΣΑ): ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ
Η αναγνώριση του ΠΤΥΧΙΟΥ από την Οδοντιατρική είναι άμεση. Δείτε περισσότερα

Δείτε την Σύγκριση Διδάκτρων Στα Πανεπιστήμια Οδοντιατρικής

Επικοινωνήστε μαζί μας ΕΔΩ