ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ | Egas Moniz University ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ | Egas Moniz University

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ | Egas Moniz University

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ | Egas  Moniz University

Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικής Egas Moniz

Σπουδές κτηνιατρικής στην Πορτογαλία

University of Veterinary Medicine in Portugal
Το πρόγραμμα σπουδών του Integrated Master in Veterinary Medicine στο Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικής Egas Moniz βασίζεται σε μια καινοτόμο λογική, βασισμένη στη διδασκαλία που στοχεύει στην ένταξη, την εξειδίκευση, την επαγγελματοποίηση, τη διεθνοποίηση και την παγκοσμιοποίηση και εκτιμά την παγκόσμια υγεία, έχοντας τη σημασία των σχέσεων μεταξύ της υγείας των ζώων, ανθρώπινη υγεία και περιβαλλοντική υγεία (One Health). Οι διδακτικές ενότητες κατανέμονται με σπονδυλωτό τρόπο σε όλο το εξάμηνο, ευνοώντας την κατάκτηση των θεμάτων σε μια διαδοχική και ολοκληρωμένη λογική. Αυτό το σχέδιο μελέτης και η καινοτόμος μεθοδολογία διδασκαλίας βασίζεται σε άλλα ευρωπαϊκά και παγκόσμια ιδρύματα αναφοράς και έρχεται σε αντίθεση με αυτά που χρησιμοποιούνται σήμερα σε άλλα εθνικά και διεθνή σχολεία, συμβάλλοντας στην ενίσχυση των πολλαπλών επαγγελματικών ευκαιριών και της απασχολησιμότητας στην Κτηνιατρική.

Το Integrated Master in Veterinary Medicine στο Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικής Egas Moniz βασίζεται σε αυστηρή διδασκαλία, με πολύ ισχυρό πρακτικό στοιχείο και εκπαιδευτική καθοδήγηση βασισμένη στη Μάθηση με βάση το πρόβλημα, στην οποία ο φοιτητής αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο στη μάθησή του. Αυτό εγγυάται μια πολύ σταθερή πρακτική και κλινική εμπειρία, παρέχοντας στους αποφοίτους μας μια πραγματική και συνολική εικόνα της πραγματικότητας της Κτηνιατρικής και ενδυναμώνοντάς τους με πραγματικές πρακτικές δεξιότητες, από την πρώτη μέρα εργασίας.

Το Integrated Master in Veterinary Medicine στο Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικής Egas Moniz θα διδάσκεται στις δικές του εγκαταστάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, κλινικές δομές, συμπεριλαμβανομένου του Σχολικού Κτηνιατρικού Νοσοκομείου για Ζώα Συντροφιάς και Εξωτικά Ζώα, Ιπποειδή και Ζωικά Είδη, εργαστήρια διδασκαλίας και έρευνας. Όλες οι υποδομές σχεδιάστηκαν από την αρχή και συγκεκριμένα για τη διδασκαλία των Κτηνιατρικών Επιστημών. Το ολοκληρωμένο δίπλωμα στην Κτηνιατρική έχει ένα τεράστιο δίκτυο συνεργασιών που επιτρέπει στους φοιτητές να έχουν πρόσβαση στις αντίστοιχες εγκαταστάσεις αριστείας στους διάφορους τομείς της Κτηνιατρικής, λαμβάνοντας υπόψη το ειδικό σθένος κάθε διδακτέας ύλης. Αρκετά δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα αποτελούν μέρος του δικτύου παιδαγωγικής και επιστημονικής συνεργασίας, στους διάφορους τομείς γνώσης των Κτηνιατρικών Επιστημών, και στοχεύουν στην επίτευξη του βαθμού αριστείας, ένταξης και εξειδίκευσης που χαρακτηρίζει αυτόν τον κύκλο σπουδών.

Στόχοι μάθησης

Ο γενικός στόχος του Πανεπιστημίου Κτηνιατρικής Egas Moniz είναι να παρέχει άριστη, ολοκληρωμένη και επαγγελματική εκπαίδευση που εγγυάται την εκπαίδευση του τεχνικού προσωπικού για τους κύριους τομείς των δραστηριοτήτων Κτηνιατρικής, συμπεριλαμβανομένων των Κλινικών, Δημόσιας Υγείας, Ζωικής Παραγωγής και Τεχνολογικής Επεξεργασίας, Επιθεώρησης και Υγειονομικής Υποστήριξης στη διεπαφή Ζωικής Παραγωγής, Ποιοτικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικού και Υγειονομικού Ελέγχου από μια προοπτική Μίας Υγείας, Διδασκαλία και Έρευνα εντός του πεδίου εφαρμογής των Κτηνιατρικών Επιστημών. Το προτεινόμενο πρόγραμμα σπουδών έχει ως πιο συγκεκριμένους στόχους την εκπαίδευση Κτηνιάτρων με τα προσόντα: – Προώθηση της υγειονομικής περίθαλψης και της καλής διαβίωσης των ζώων. – Συμβολή στη διαχείριση και ανάπτυξη συστημάτων ζωικής παραγωγής· – Πρόληψη, διάγνωση και έλεγχος ζωονόσων και ενζωοτικών ασθενειών. – Διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων διατροφής ζωικής προέλευσης. – Συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος. – Προώθηση και ανάπτυξη επιστημονικών ερευνητικών δραστηριοτήτων.

Το μάθημα διδάσκεται στα αγγλικά, επιτρέποντας έτσι την παγκοσμιοποίηση της διδασκαλίας και τη διεθνοποίηση φοιτητών και Κτηνιάτρων που εκπαιδεύονται σε αυτό το Ίδρυμα. Οι μαθητές εξελίσσονται πραγματικά σε ένα πολυπολιτισμικό και διεθνές πλαίσιο. Δεν υπάρχει αντίστοιχη εναλλακτική στην Πορτογαλία. Το πρόγραμμα σπουδών είναι καινοτόμο και βασίζεται σε μια μεθοδολογία διδασκαλίας για την Κτηνιατρική που είναι διαφορετική από τις άλλες στην Πορτογαλία, με ένα ολοκληρωμένο μοντέλο σπουδών με πολυεπιστημονικό, διεπιστημονικό και διεπιστημονικό τρόπο, διευκολύνοντας μια πιο λογική διαδοχική κατανόηση των θεμάτων που πρέπει να γίνουν. που έμαθαν οι μαθητές.

Τα μαθήματα διδάσκονται με ολοκληρωμένο τρόπο και οι διδακτικές ενότητες δεν διαχωρίζονται μεταξύ τους ανά θεματολογία, αλλά ενσωματώνονται με διεπιστημονικό τρόπο, ώστε ο μαθητής να έχει ολοκληρωμένη κατανόηση κάθε θέματος. Αυτό θα είναι το μόνο μάθημα Κτηνιατρικής που διδάσκεται με αυτόν τον τρόπο στην Πορτογαλία και ένα από τα λίγα στην Ευρώπη. Το πρόγραμμα σπουδών που ακολουθείται είναι πανομοιότυπο με οντότητες αναφοράς στη διδασκαλία της Κτηνιατρικής σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο. Πρόκειται για ένα κατεξοχήν πρακτικό μάθημα, στο οποίο ο μαθητής αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο στην εκπαίδευσή του υπό αυστηρή εκπαιδευτική καθοδήγηση και βασίζεται στη Μάθηση βάσει προβλημάτων, διασφαλίζοντας την αποτελεσματική απόκτηση δεξιοτήτων. Ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα εξειδίκευσης στην εκπαίδευση που προσφέρεται καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος.

Εκτός από την τελική πρακτική άσκηση και την πρακτική άσκηση επαγγελματικού προσανατολισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος, στο 5ο έτος οι φοιτητές θα μπορούν να επιλέξουν και να καθοδηγήσουν τη δική τους διδακτέα ύλη, προνομίζοντας έναν από τους τέσσερις κύριους τομείς της Κτηνιατρικής, συγκεκριμένα: Ιππασία, Διαχείριση και Υγεία Κτηνοτροφικών Ζώων ή Υγειονομικές Ευθύνες του Κτηνιάτρου. Έτσι, οι σπουδαστές θα μπορούν να κάνουν επιλογές σε τομείς μεγαλύτερου ενδιαφέροντος καθ’ όλη τη διάρκεια της μαθησιακής τους διαδρομής, σε ένα μάθημα που, παρά το γεγονός ότι προσφέρει τη δυνατότητα εξειδίκευσης στη μάθηση, εγγυάται μια γενική βασική εκπαίδευση που δίνει πρόσβαση σε όλες τις πτυχές της Κτηνιατρικής. επάγγελμα γιατρού. Επίσης από αυτή την άποψη, αυτό θα είναι το μόνο μάθημα Κτηνιατρικής στην Πορτογαλία και ένα από τα λίγα στην Ευρώπη που προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα.

Τα τελευταία 3 εξάμηνα του μαθήματος είναι πραγματικά επαγγελματικά, καθώς οι μαθητές περνούν τις περισσότερες ώρες επαφής τους σε ένα πλαίσιο εργασίας/εργασίας, με φροντιστήριο, παρακολουθώντας εξωσχολικά μαθήματα σε πραγματικό πλαίσιο. Με αυτόν τον τρόπο, αυτό το Integrated Master in Veterinary Medicine, βαθιά αγκυροβολημένο στην πρακτική του One Health, προσαρμόζει τους νέους πτυχιούχους στις ανάγκες της αγοράς, δίνοντάς τους έτσι ένα σαφές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το Animal Welfare εκτιμάται βαθιά καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου εκπαίδευσης, χρησιμοποιώντας στρατηγικές για τη βελτιστοποίηση της επαφής με ασθενείς, πάντα εκπαιδευμένες και προετοιμασμένες προηγουμένως με τη χρήση προσομοιωτών και μοντέλων, εξαλείφοντας έτσι την περιττή έκθεση σε ζώα. αποκλειστικά για διδασκαλία, τόσο στην προ- κλινικές και κλινικές φάσεις εκπαίδευσης. Ωστόσο, η επαφή με πραγματικούς ασθενείς, όλων των ειδών, σε ένα κλινικό περιβάλλον εκτιμάται και εντάσσεται στην κατεξοχήν πρακτική διδασκαλία αυτού του μαθήματος.

Επαγγελματικές και άλλες εξόδους

Όταν ολοκληρώσετε το μάθημα, θα μπορείτε να εισαγάγετε τις ακόλουθες περιοχές: – Κλινική κατοικίδιων ζώων – Ιατρείο ιπποειδών – Κλινική ζωικών ειδών. – Κλινική εξωτικών και άγριων ειδών. – Ζωική Παραγωγή και Βελτίωση. – Διατροφή των ζώων. – Βιοτεχνολογία και διαγνωστικά. – Υγειονομική Επιθεώρηση – Έλεγχος ποιότητας τροφίμων προϊόντων ζωικής προέλευσης. – Υγιεινή, Τεχνολογία και Ασφάλεια Αγροτικών Τροφίμων. – Κτηνιατρική Δημόσια Υγεία. – Επιδημιολογική επιτήρηση. – Διδασκαλία και Κατάρτιση. – Επιστημονική έρευνα.

ΕΓΓΡΑΦΗ: ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ | Egas Moniz University
Η εγγραφή στο πανεπιστήμιο Egas Moniz University – Κτηνιατρική Σχολή είναι άμεση. Με μια απλή αίτηση στη σχολή μας ο υποψήφιος θεωρείται ευθύς φοιτητής στο πρώτο έτος της σχολής.
Συμπληρώστε Την Φόρμα Εγγραφής

ΠΡΩΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ | Egas Moniz University
Εμείς φροντίζουμε για την πρώτη εγκατάσταση, την εγγραφή, την κατατόπιση των φοιτητών, καθώς και για την εύρεση του κατάλληλου σπιτιού η εστίας για τη διαμονή τους.

ΔΟΑΤΑΠ (ΔΙΚΑΤΣΑ): ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ | Egas Moniz University
Η αναγνώριση του ΠΤΥΧΙΟΥ από το Πανεπιστήμιο Egas Moniz University είναι άμεση.

Send us mail